10 idén megjelenő könyv, amit még ma rendelj meg! 10 idén megjelenő könyv, amit még ma rendelj meg!

Hosszú téli estéken nincs is jobb program, mint bekuckózni lakásunk valamelyik kényelmes pontjára egy jó könyvvel és belemerülni a történetbe. Habár egyre többet olvasunk a telefonunkon, tabletünkön, a nyomtatott könyvek napja korántsem áldozott le. 2018-ban is rengeteg újdonság van, amelyeket érdemes várni, vagy előjegyeztetni valamelyik könyvesboltban, hogy elsőként olvashassuk őket. Összegyűjtöttük a 10 kedvenc regényünket az idei évből, amelyeket mi mindenképpen felvettünk az újévi bakancslistánkra. Szemezgessetek közülük bátran, hiszen minden könyvvel egy új világ és új ismeretek tárulnak elénk.

1. Jennie Melamed – Lányok csöndje

Mit tehet az ember a rendszerszintű abúzus és az ortodox rendet alkalmazó szabadságkorlátozás ellen? Miért illetik meg más jogok vagy éppen korlátozások a nőket, mint a férfiakat? Jennie Melamed disztopikus regénye lélektani mélységgel tárja fel a nővé érő lányok gondolatait és szabadságra vágyó természetüket egy olyan szigeten, ahol a legfontosabb feladat a szülés princípiumában merül ki. A történet azonban nem egy sokadik Atwood-koppintás, rendkívül friss szemszögből, új eszköztárral közelíti meg a nők elleni erőszak kérdését.2. Philip K. Dick – Elektronikus álmok (novellák)

Philip K. Dick talán leghíresebb műve az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal c. regény, amelyből később megszületett a Szárnyas fejvadász c. filmadaptáció. Az író összes művére jellemző, hogy nem csak a sci-fi díszleteibe helyezett narratíva válik fontossá, hanem a lélektani, filozófiai kérdéseket feszegető gondolatmenetek is. Elektronikus álmok novelláskötetében korábbi műveihez hasonlóan korszakalkotó kérdéseket feszeget, nevezetesen azt a kanti feltevést, hogy a valóságérzékelésünk lehet-e bármikor is reális.

 

3. Dudás Győző – Perisztalthikoszeia

A képregényt gyakran nevezik a kilencedik művészetnek is. Nem csoda, hiszen a szöveg és a kép közös értelmezése olyan rétegeket tár fel, amely nem csak gyerekeknek szánt értékeket adhat át az olvasónak (szemlélőnek?). Nincs ez máshogy Dudás Győző művével sem. A szerző képregényeivel a kilencvenes évektől kezdve találkozhatunk. Legújabb egészestés művében egy ókori szélhámos filozófus életútját követi végig, akit az olümposzi istenek próbatétel elé állítanak. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, hősünknek jópár ókori mondán kell végigküzdenie magát, amelyek természetesen meglehetősen erős humorforrásként szolgálnak majd.

 

4. SISU – Pozitív életszemlélet finn módra

Ha a HYGGE és a LAGOM könyvek életvezetési tippjeit már magadévá tetted és elkezdted átalakítani az életed a dán és svéd lakberendezési ötletek által, itt az ideje, hogy egész életszemléletetedet pozitív formába öntsd. Ebben segít a SISU, a finn életszeretet és viselkedés könyve, amelyben számos olyan ötletet olvashatsz, amelyek segítségedre lehetnek a hétköznapi kommunikációban és problémamegoldásban is.

 

5. Jill Santopolo – A fény amit elvesztettünk

Ez a könyv igazi érzelmi töltetet tud adni mindenkinek aki kezébe veszi. Jill Santopolo regénye két szerelmesről, Lucy-ről és Gabe-ről szól, akiknek az ikertornyok tragédiája borítja árnyékba életét. A szerelmi történet súlyos kérdéseket mutat be, vajon a sorsnak van-e hatalma kapcsolataink alakulásában, vagy kizárólag magunk formáljuk életünket?

 

6. Sarah Pinbourgh – 13 perc

„Megható és egészen magával ragadó.” – nyilatkozta Stephen King, a thrillerek nagymestere az idei év legizgalmasabbnak ígérkező pszichológiai thrillerről. A könyv szerzőjét a magyar közönség már jól ismerheti a Ne higgy a szemének! című regénnyel, amely osztatlan sikert aratott az olvasók között. A 13 perc szintén olyan mélyreható ifjúsági thrillernek ígérkezik, amely képes órákon keresztül a fotelhez bilincselni olvasóját.


7. Dan Brown – Eredet

Dan Brown A Da Vinci-kód című műve minden idők egyik legolvasottabb regénye. Nem csoda, hiszen az izgalmas történetnek és folyamatos fordulatoknak köszönhetően letehetetlen kriminek és kutatásnak lehetünk részesei. Legfrissebb műve is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik, a helyszín ezúttal Spanyolország, ahol Robert Langdon, a vallási ikonológia szakértőjét és Ambra Vidalt, a Guggenheim múzeum igazgatóját követhetjük végig, ahogy sorozatos talányok és szimbólumok nyomán felfedik az igazságot egy világméretű rejtéllyel kapcsolatban.

 

8. Jo Nesbø – Macbeth

Nesbø nevét a magyar olvasóközönségnek sem kell bemutatni. A skandináv krimik az utóbbi időben óriási sikernek örvendtek hazánkban is, így nem csoda, ha az idén tavasszal megjelenő Macbeth című könyvet ennyire várjuk. A történet alapja Shakespeare drámájára épül, egy fiatal nyomozó meghasonlását mutatja be a drogok és a sikeres előmenetel között. A thrillerbe nyúló történet a korábbiakhoz hasonlóan rengeteg meglepetést tartogat majd.

 

9. J. K. Rowling – három újdonság az Animus kiadótól

A tavaszi hónapokban J. K. Rowling rajongói izgulhatnak, ugyanis az Animnus kiadó gondozásában három újdonság is nyomdába kerül. Az első egy különleges ajándékkönyv Rowling beszédével, amelyet a harvardi Öregdiákok Egyesületében mondott el 2008 júniusában a végzősöknek. A beszéd azóta bejárta az egész világot, rengeteg embert motivált, és most végre a hazai olvasók is megismerkedhetnek vele. A második újdonság Rowlingtól ugyancsak különlegesség, az Utazás a mágia történetében című gyönyörű kötet. Ebben a gyerekeknek szóló csodálatos kötetben a British Library Harry Potter-kiállításának anyagát dolgozták fel, és még ebben az évben megjelentetik a könyv felnőtteknek szóló változatát is.

 

10. John Green – Teknősök végtelen sora

Március elején érkezik John Green legújabb regénye, akit már jól ismerhetünk a Csillagainkban a hiba, és a Papírvárosok című könyv óta. A történet a tizenhat éves Aza és barátnője Daisy izgalmas nyomozását mutatja be. A kamaszlány, aki egyszerre próbál megfelelni családjában, baráti közösségében és a titokzatos nyomozásban, egy idő után belső vívódásainak foglyává válik. A Teknősök végtelen sora megindítóan mutatja be a szerelem és az örök barátság témáját is.

 

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ') AND
 (i1.id IS NOT NULL OR i2.id IS NOT NULL) AND
 c.id <> '706846'
GROUP BY' at line 27

Stack trace:
at /srv/www/globalplaza.hu/gothic/db/pdo.php:44
0# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/db/pdo.php:44: PDOStatement->execute()
1# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:1080: GtcPDO->smartQuery("(SELECT c.id, c.name, c.lead, c.mode, c.ts_display, c.ts_create,
 i1.id AS id_img_old, i1.medium_ext AS old_img_ext, i1.res_name AS old_img_res_name,
 i2.id AS id_img_box, i2.small_ext AS box_img_ext, i2.res_name AS box_img_res_name
FROM gp3_content c
INNER JOIN gp3_j_menu_content jmc ON jmc.id_content = c.id
LEFT OUTER JOIN gp3_image i1 ON i1.id ... )
ORDER BY ts_display DESC, ts_create DESC
LIMIT 3", array(3))
2# /srv/www/globalplaza.hu/ctempl/article.jarl.php:508: GtcQueryIterator->start()
3# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:538: include("/srv/www/globalplaza.hu/ctempl/article.jarl.php")
4# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:800: Template->_render()
5# /srv/www/globalplaza.hu/ctempl/frame.jarl.php:515: CachedFilteredTemplate->render(Object(SiteFrameTemplate))
6# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:538: include("/srv/www/globalplaza.hu/ctempl/frame.jarl.php")
7# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:800: Template->_render()
8# /srv/www/globalplaza.hu/modules/frame.php:324: CachedFilteredTemplate->render()
9# /srv/www/globalplaza.hu/article.php:195: SiteFrame("Article")