5 last minute karácsonyi DIY ötlet 5 last minute karácsonyi DIY ötlet

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy karácsony délelőttjén valamelyik bevásárlóközpont üzletei között cirkálva próbáltuk beszerezni az utolsó ajándékot több-kevesebb sikerrel. Ilyenkor általában üres polcokkal, vagy ami még kellemetlenebb, üres pénztárcával szembesülünk az általunk elképzelt tökéletes ajándékok helyett. Ezekre az esetekre gyűjtöttünk 5 olyan DIY ötletet, amelyekkel nem csak a kötelező ajándékot tudod le, hanem valóban olyan dologgal lepheted meg szeretteidet, amelynek elkészítésére értékes időt szántál.

 

1.Palackba zárt kedvesség


Az alábbi ötlet nem igényel különösebb kézügyességed, szükség lesz hozzá egy befőttesüvegre és ahhoz, hogy ismerd az ajándékozottat. A foodie haveroknak állítsd össze a kedvenc édességük repectjét, a wellness-imádó rokonoknak egy mini szépségápolási szettet, a kertészkedni tanuló kistesóknak pedig valamilyen növény neveléséhez szükséges hozzávalókat. Innentől kezdve csak a képzelet szab határt az ajándékodnak, tölts bele mindent, amit a másik szeret és cimkézd fel használati utasítással az üveget.

 

2.Karácsonyfadíszek

A saját kezűleg készített karácsonyfadíszek azok az évről évre felbukkanó elemei a lakásnak, amelyeket nem dobunk ki akkor sem, ha kimentek a divatból, vagy már többször újra kellett ragasztani őket. Olyan elemi részesei egy család  múltjának, mint egy régi fénykép. Íme három egyszerű, néhány ragasztással elkészíthető karácsonyfadísz, amelyekkel te is részese lehetsz majd szeretteid történetének.

 

3.Egyedi fotóalbum

A közös élmények felelevenítése a legszebb ajándék. Készíts fotóalbumot barátaidnak, családodnak, rajzolj bele minden közös élményt, ragassz bele régi mozijegyeket, utazásokról készült képeket. Apró jegyzetekkel, közös poénokkal kiegészítve olyan lesz az egész, mint egy napló, amely csak kettőtöké. Ehhez az ötlethez szintén nincs szükséged másra, csak néhány lapra, amelyeket összefűzöl, vagy üres füzetre és természetesen nagyon sok közös képre és élményre.

 

4.Skandináv stílusú ajándék

Minden téli időszaknak megvan a saját trendje, idén például elképesztően menőnek számítanak a skandináv stílusú dekorációs elemek. Fogj néhány darab fát, csiszold le őket a kívánt formára és fesd le őket monokróm színekkel, így bármilyen lakásban tökéletes díszítő elemek lehetnek.

 

5.Tablet tartó

Az elmúlt években egyre jellemzőbb, hogy számítástechnikai eszközöket ajándékozunk egymásnak. Ha tudjuk valamelyik családtagunkról, hogy okostelefont, netán tabletet kap majd karácsonyra, nyugodtan készítsünk neki saját kezűleg egy tartót hozzá, hogy bármilyen helyzetben használni tudja majd. Ezeknek a tartóknak a hozzávalóit például bármelyik háztartásban megtalálhatjuk, csupán kicsit kell őket átalakítani. Rendkívül dizájnosak, az ajándékozottnak pedig nem kell összemaszatolnia a készüléket ha a konyhában szeretne receptet olvasni, vagy éppen tanulás közben tartani az eszközt.

5+1. Hozzávalók

Ha kedvet kaptál a saját kézzel készített ajándékhoz, látogass el a Praktiker honlapjára, vagy a hozzád legközelebb eső üzletükbe, és szerezz be mindent, ami egy igazi karácsonyi dekorációhoz kellhet!

Képek forrása: Pinterest

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.