A legjobb műszaki webáruházaink: neked melyik a kedvenced? A legjobb műszaki webáruházaink: neked melyik a kedvenced?

Az internetes vásárlás napjainkban egyre népszerűbb, mi pedig azt vettük észre, hogy számítástechnikai eszközöket, elektronikai cikkeket is egyre inkább a műszaki webáruházak kínálatából válogatunk. Az online vásárlás azonban buktatókat is rejthet, amelyekre érdemes odafigyelni: pl. a kiszemelt webáruház biztosítja-e a számunkra megfelelő fizetési és szállítási módot, idejében kézhez kapjuk-e a terméket, hogyan tudjuk érvényesíteni garanciális igényünket. Összeszedtünk tehát 10 olyan műszaki webáruházat a hazai piacról, amelyek valamilyen szempontból jól teljesítenek. Ítélkezni fölöttük azonban nem szeretnénk, azt inkább olvasóinkra bíznánk. Olvassátok el összefoglalónkat, és szavazzatok!

AV Planet

Az AV Planet egy kisebb, elektronikai cikkeket forgalmazó webáruház, amely egyszerű, áttekinthető, letisztult honlappal rendelkezik. Oldalukon érdemes megnézni az utolsó darabos akciókat. Nekünk személyesen csak pozitív tapasztalataink vannak a céggel, amely egész Magyarországon vállal házhozszállítást, 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtanak, és vasárnap is lehet tőlük rendelni (nahát).

eMAG

Az eMAG online műszaki áruház Kelet-Európában az egyik legfontosabb piaci szereplő. Magyarországon 2013-ban nyitották elektronikai és számítástechnikai készülékeket áruló webáruházukat. Amellett, hogy a termékkínálat rengeteg kategóriát lefed, az eMAG-on gyakran lehet elcsípni jó kis akciókat, érdemes ilyenkor lecsapni az éppen szükséges termékekre.

Extreme Digital

Az Extreme Digital egy 2001-ben indult magyar kisvállalkozásból nőtte ki magát. Jelenleg a széles termékkínálat (az elektronikai termékek mellett van kert, barkács, szépség, egészség stb. kategória is), a szaküzlethálózat (nem csak Budapesten), és a fizetési és szállítási módok sokasága lehet igazán vonzó. Nekünk a céggel eddig pozitív tapasztalataink voltak, amikor fotós termékeket vásároltunk tőlük.

Media Markt

A Media Marktot mindenki ismeri, hisz hülyék azért nem vagyunk. Az egyik legnagyobb magyar műszaki üzlethálózat számos helyen rendelkezik bolttal, így az ország minden megyéjében ismerős lehet. Emellett azonban webáruházat is működtetnek: a kiválasztott termékeket interneten is megrendelhetjük, ráadásul a mediamarkt.hu oldalon mindig lehet találni vonzó ajánlatokat is.

Mall

A mall.hu mögött álló cégcsoport már 15 éve jelen van a közép-kelet-európai piacokon, és a hazai jelenlétük is évekre nyúlik vissza. Magyarország egész területén vállalnak házhozszállítást, személyes átvételre azonban csak két budapesti címen van lehetőség. Mindenesetre a globalplaza-csapat csak jót tud mondani róluk: két fényképezőgépet is vásároltunk az utóbbi években a mall.hu oldalán: a kedvező ár mellett a kiterjesztett garancia volt igazán meggyőző.

Hardverker

Ha a műszaki guru kollégáink komoly cuccot keresnek, első körben a hardverker.hu-n néznek szét. Az itt dolgozók ugyanis igazi profik a saját területükön, és a pontos ügyféltájékoztatás mellett szakszerű tanácsokkal is tudnak szolgálni. Nem mellesleg pedig számítógép-alkatrészekből is igen jó a kínálatuk, boltjuk pedig könnyen elérhető Budapest IX. kerületében. A hardverker.hu nem véletlenül nyert több alkalommal is Ország Boltja díjat.

BestByte

A BestByte az utóbbi években nőtte ki magát igazán komoly hálózattá Magyarországon, már számos kisebb vidéki városban is van boltjuk. Weboldaluk emellett egyszerű és könnyen áttekinthető kezelőfelülettel rendelkezik, és van egy nagyon szimpatikus Fogyasztó Barát menüpontjuk is, ahol vicces is képregényen mutatják be, milyen jogai vannak a vásárlóknak az internetes vásárlás során. A heti akciókat is érdemes figyelni a bestbyte.hu oldalon, ha pedig valamihez nem értünk, a kiegészítő szolgáltatásaikat is érdemes megnézni.

Aqua

Nehéz volt eldönteni, hogy miért is tettük a listára az Aquát, de talán a Tech világunk rovat miatt szerethető leginkább. Széles termékkínálat a számítástechnikától a kerti gépekig, remek kiemelt ajánlatok és jó adag szöveges tartalom. Az Aqua Electromax ugyan még csak négy üzlettel rendelkezik (ebből három Budapesten, egy pedig Székesfehérváron), ugyanakkor az oldalra feltöltött rengeteg hasznos tipp, teszt és cikk nagyban segíti a vásárlókat abban, hogy biztosan a megfelelő terméket rendeljék meg.

Euronics

Az Euronics azon piaci szereplők közé tartozik, akiknek nagy múltjuk van már a műszaki áruházak üzemeltetése területén, így országszerte kiterjedt bolthálózattal rendelkeznek. Ezt a tapasztalatot igyekeznek kamatoztatni a webáruház üzemeltetése során. Többféle szállítási mód közül választhatunk, illetve a rendelt termékeket természetesen személyesen is átvehetjük valamelyik boltban. Az Euronics a minőség és a szakértelem szavakat emeli ki mottójában - talán nem nagy kockázat tőlük rendelni.

PC Land

A PC Landról leginkább azt érdemes tudni, hogy tavaly nyertek Ország Boltja díjat. Emellett olyan webáruházat üzemeltetnek, amelyben nemcsak széles termékpaletta van jelen a számítástechnikától a szépségápoláson át a világítástechnikáig, hanem számos alkatrészt is vásárolhatunk tőlük PC-khez, notebookokhoz. A minőségi díj talán garancia arra, hogy amennyiben a kedves vásárló náluk talál meg valamit a legkedvezőbb áron, azt bátran meg is rendelheti a pcland.hu oldalon.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.