Alcor Codex e-book olvasó teszt

Új e-book olvasóval rukkolt elő az Alcor! Megnéztük, mire is képes a Codex névre keresztelt készülék.

A Codex legnagyobb erőssége már első kézbevételkor feltűnik: kiugróan magas minőségben jeleníti meg a tartalmat a képernyő. Az e-ink technológiának köszönhetően nagyon élesen látható a tartalom, amihez hozzájárul az 1024x758 pixeles felbontás is, ami egy 6"-es képernyőre bőven elég. Az úgynevezett elektronikus papíron háttérvilágítás nélkül is könnyen kivehetők a formák és könnyen olvashatóak a szövegek.



Persze sötétebb körülmények között egy gombnyomással bekapcsolhatjuk a háttérvilágítást, ami valamennyit elvesz az amúgy nagyon gazdaságos energia-hatékonyságából, aminek köszönhetően nagyon sokáig bírja bekapcsolva a készülék.



A Codex ráadásul elég szép kidolgozást kapott: matt fekete, ízlésesen lekerekített házban van, aminek tapintása is jó és nem csúszik ki az ember kezéből. Mindössze 221 grammot nyom és 6 milliméter vastag, úgyhogy nem csak könnyen kezelhető, könnyen el is fér akár egy kabátzsebben.



Az eszközön Android 4.2 fut, amivel nem lehetett nehéz megoldani, hogy minden file formátumot kezelni tudjon: akár a különböző e-book és dokumentum formátumokat, de képfájlokat is egyaránt. A népszerű zenei formátumokat is tudja kezelni, ugyanis zenét is lehet rajta hallgatni a beépített hangszórón, vagy a kis-jack kimeneten keresztül fülhallgatóról. Hogy ez a funkció mennyire hasznos, az hagy kétséget maga után.  Mindenesetre a 4 Gb-os háttértáron hanganyag is elfér bőven.



Az egyetlen gyengepontja a Codexnek, amit tapasztaltunk, az a sebessége. Bár kétmagos Cortex 1GHz processzor van benne, talán az 512 MB memóriának köszönhető, hogy időnként hosszú a reakcióidő, ami ront a felhasználói élményen. Ez lapozáskor és egyéb műveleteknél lehet zavaró. Az, hogy új képek betöltésekor a kijelző feketén villan, sajnos az e-ink technológia velejárója.



Ettől eltekintve az Alcor Codex e-book olvasó minden más fronton remekül teljesít. Bolti ára forgalmazótól függően 33.000 Ft körüli.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
E-book olvasó

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?