Alcor Zest Q880I tablet teszt

Itt van az Alcor új 8 colos táblagépe, a Zest Q880I, ami beillik a gyártó minőségi táblagépeinek sorába, ugyanakkor más szempontból szakít a hagyományokkal. Megnéztük, mit tud, olvasd el beszámolónkat!

A Zest Q880I első ránézésre nagyon hasonlít az Alcor egy másik eszközére, az Access Q882M-re, de ha jobban megnézzük, sok mindenben különbözik. Ez a tablet is letisztult, fehér dizájnt kapott, ami elegáns küllemet kölcsönöz neki. A műanyag hátlap textúrájától kellemes lesz a tapintása és kezelése, az előlapot végig üveg fedi. A nagy fehérséget csak a két kamera, a márkajelzés, és a gombok és bemenetek apró logói törik meg. Három kis műanyag gomb van csak a tetején, a bekapcsoló- és a hangerőgombok. Így tehát az eszköz kezelése - mint a legtöbb új tabletnél és okostelefonnál - a szoftveres gombokra van bízva. Kérdés viszont, hogy a hangerőt szabályzó gombok minek jelennek meg akkor a képernyőn is - talán az olyan felhasználók számára, akiknek így kényelmesebb.

A tablet tetején lehet betenni a MicroSD kártyát is, amivel még 32 Gb-tal bővíthető. Szerencsére ehhez elég egy apró kis fedőt lepatintani, nem kell az egész hátlapot leszedni. Viszont az Alcor többi eszközével szemben a Q880I nem tud SIM kártyát kezelni, úgyhogy USB modem hiányában csak WiFi kapcsolatra képes. Ugyanakkor itt találkozhatunk a táblagép egyik újításával is: microHDMI csatlakozót kapott, amivel könnyen ráköthetünk egy TV készüléket, és akár fullHD filmeket is megnézhetünk így, vagy használhatjuk böngészésre, játékra... a lehetőségek határtalanok.

Persze ahhoz, hogy legyen értelme rákötni egy tévét, olyan hardver is kellett bele, ami efféle terhelést elbír: négymagos 1,3 GHz-es processzor hajtja, és 1 Gb RAM gondoskodik a sebességéről. Ezzel 3D alkalmazásokat és játékokat is könnyen futtathatunk rajta. Ha pedig terherbírásról van szó, meg kell jegyeznünk a tablet még egy előnyét: a 4000mAh-es akkumulátor hoszú használati időt biztosít. A felhasználói élményen dob még, hogy a 4.4.2-es KitKat fut rajta, ami az android operációs rendszer viszonylag friss verziója.

A tablet gyenge pontja ugyanaz, mint a gyártó többi modelljénél: a hátlapi kamera 2 MP-es, míg az előlapi csak 0,3 megapixel minőségben képes rögzíteni. Viszont minden hibájáért pótol a meglehetősen alacsony fogyasztói ár. Forgalmazótól függően 29 900 Ft körüli áron kapható.

 

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
ALCOR

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Táblagép

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?