Eva Present webáruház teszt Eva Present webáruház teszt

Próbavásárlásaink során a legnépszerűbb és legnagyobb forgalmat bonyolító webáruházakon kívül szerettünk volna megismerni és bemutatni kisebb, kevésbé ismert online boltokat is, hogy megnézhessük, hogyan állják a sarat a nagy multik mellett. Ezért esett a választásunk az ajándéktárgyakkal és a legkülönbözőbb kellékekkel, illetve kiegészítőkkel foglalkozó Eva Present webshopra is.

RENDELÉS  4/5

Előnyök

Az Eva Present weboldalára érkezve rögtön a szemünk előtt találtuk azokat termékkategóriákat, amelyekből válogathatunk rendelésünk során. A kissé kezdetleges külcsínnyel, ám láthatóan lelkiismeretesen létrehozott oldal menüsorában megtaláltunk minden fontos és szükséges információt (vásárlói tájékoztató, szállítási információk, kapcsolat), bár igaz, hogy az áttekinthetőségen lehetne mit javítani.

A választásunk egy cipzáros aktatáskára esett, melyről egy korrekt leírást is kaptunk, mielőtt a kosárba helyeztük volna. Ezután rögtön kiválaszthattuk, hogy utánvéttel, előre utalással vagy bankkártyával fizetnénk az árucikkért. Az utóbbi két lehetőség melletti döntés esetén 5% kedvezményt kaptunk volna az árból, ám mi az utánvétes vásárlás mellett tettük le a voksunkat.

Ezt követően szállítási adataink megadása mellett feltüntethettünk egyéb megjegyzéseket is, az arra kijelölt mezőben, a megrendelés elküldése gomb megnyomása előtt pedig kiválaszthattuk, hogy a rendelésünk egyben egyedi regisztrációként is szolgál-e az oldalra - más formában egyébként nincs is rá lehetőség.

A megrendelésről e-mailben rögtön visszaigazolást is kaptunk, melyben tájékoztattak a hozzávetőleges szállítási időről is.

Hátrányok

Az oldal kissé áttekinthetetlen, lehetne logikusabb és letisztultabb.

SZÁLLÍTÁS   3,5/5 

Előnyök

A szállítási módokat a fizetési lehetőségekkel együtt választhattuk ki, eldönthettük, hogy futárral (24 vagy 48 órás kézbesítéssel), vagy a Magyar Posta által kérjük a termék kiszállítását.

A szállítási időt nem állíthattuk be, erről a rendelés után e-mailben tájékoztattak. 5-7 napot ígértek, majd kissé sokára, a hetedik naptári napon kaptunk is egy újabb e-mailt arról, hogy a terméket átadták a futárszolgálatnak, akik a következő napon kézbesítik is az árucikket. A csomagolással mindent rendben is találtunk.

Hátrányok

Személyes átvételre is van lehetőség, ám ez csak 5000.- Ft-os rendelési érték felett ingyenes, ráadásul csak készpénzzel fizethetünk a termékért. További negatívum, hogy a rendelés leadása és a csomag készhez vétele közt eltelt idő elég hosszúnak mondható.

VISSZAKÜLDÉS   4,5/5

Előnyök

Miután e-mailben jeleztük elállási szándékunkat, szinte azonnal kaptunk is egy válasz üzenetet, amelyben egy telefonszámot kértek a további egyeztetés érdekében. Ezután nem sokkal meg is történt a telefonos megkeresés és az így másnapra megbeszélt személyes találkozóra maga a webshop tulajdonosa érkezett. A hölgy - a névadó Éva - pontos és kedves, a termék árát, valamint a futárszolgálat díját is kérdés nélkül, maradéktalanul visszakaptuk tőle.

Hátrányok

A csomagban nem kaptunk tájékoztatást az elállás menetéről és a honlapon is csak egy elég szokatlan helyen, a “Szállítási információk” menüpont alatt találtunk minimális információt arról, hogy lehetőségünk van élni elállási jogunkkal, ám arra nézve a weboldal sem nyújtott bővebb információt, hogy mi a további teendőnk ebben az esetben, illetve hogy milyen módon jutatthatjuk vissza a terméket, stb.

Így a weboldalon található e-mail címre írtuk meg elállási szándékunkat, amire viszont szinte rögtön válasz érkezett (lásd feljebb).

ÖSSZEFOGLALÁS  4/5

Kis webshopról lévén szó, nem voltak olyan elvárásaink, mint egy hatalmas webáruház esetében, ám összességében elmondhatjuk, hogy minden rendben zajlott a rendelés és a visszaküldés esetében is. A csomag kissé lassú megérkezését pedig kompenzálta a gyors intézkedés a termék visszajutattásával kapcsolatban.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
EvaPresent Webshop

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek Aktatáska

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.