Globális Újrahasznosítási Hét a H&M-ben! Globális Újrahasznosítási Hét a H&M-ben!

Készítsd elő a gardróbodat, hiszen április 18-án a H&M-ben kezdetét veszi a Globális Újrahasznosítási Hét, melynek során bárki beviheti kinőtt, szakadt, vagy egyszerűen csak megunt ruháit a világ bármelyik H&M üzletébe.

Ezzel a kezdeményezéssel a márka azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy hét alatt legalább 1000 tonna újrahasznosítandó textilhulladékot sikerüljön összegyűjtenie. Ez hatalmas horderejű segítség lenne, hiszen már egyetlen egy darab póló felajánlásával is 2100 liter vizet takaríthatunk meg.

A H&M 2013 óta tartó Garment Collecting nevű mozgalma során ezidáig már több mint 25 000 tonna ruhát gyűjtött be, ezt a kerek számot pedig a Globális Újrahasznosítási Héten szeretnék megünnepelni és még tovább növelni.

Évről-évre több millió tonna ruhanemű kerül kidobásra, pedig ezeknek a 95%-a újrahasznosítható volna. Ezért ezzel a kezdeményezéssel a H&M arra szeretne rávilágítani, hogy mindannyian járuljunk hozzá a textilhulladék csökkentéséhez, állítsuk meg a divatipar pazarlását és fékezzük meg a szeméttelepek további növekedését.

NÉZD MEG MI TÖRTÉNIK AZ ÜZLETEKBEN LEADOTT RUHÁKKAL! 

A szociális érzékenységéről híres Sri Lanka-i rapper/énekesnő, M.I.A. is csatlakozott a kampányhoz, hogy arcával és az új, beszédes Rewear It című dalával, illetve az ahhoz tartozó videóklippel is felhívja a figyelmet az elhasznált textíliák újrahasznosításának fontosságára.

NÉZD MEG A KLIPET ITT!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
H&M

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Pulóver, kardigán Póló, top Ruha Zokni, harisnya, combfix, leggings Ruházat

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

F&F nyári kollekció

F&F nyári kollekció

Itt az F&F nyári kollekciója! Találd meg benne a legdivatosabb darabokat és dobd fel a gardróbod egy kis napfénnyel!

Nike akció a Sportfactoryban

Nike akció a Sportfactoryban

Fuss ki a világból, a nyüzsgésből, hagyd magad mögött a stresszt! Repítsenek a legjobb Nike cipők az utcán is a cél felé!

Akciós adidas NEO a Sportfactoryban

Akciós adidas NEO a Sportfactoryban

Ha sportolni támadna kedved ebben a csodalátos, kora nyári tavaszban, vagy éppen szeretnél egy menő sneakerben feszíteni, az adidas mindenképpen egy jó kiinduló márka. Lássuk be, az egyik legnagyobb és legjobb a műfajban. A Sportfactoryban ezúttal az adidas NEO különböző variációit kapod meg akciós áron.