Így varázsold újjá otthonodat idén tavasszal! Így varázsold újjá otthonodat idén tavasszal!

Időjárás szempontjából még bőven benne járunk a télben, azonban a legtöbben ilyenkor már szeretnék ráhangolni magukat a tavaszra. Nincs ez máshogy a lakberendezési trendek területén sem. Ha túl vagy a tavaszi nagytakarításon, ideje körülnézned 2018 legfrissebb lakásdekorációs hírei között, hogy felkészíthesd lakásodat és hangulatodat a közvetkező évszakra!

Íme 5 újdonság, amely idén tavasszal uralni fogja a lakásdekorációs trendeket az IKEA-ból, a JYSK-ből, a Stile Interioból és a Butlersből.

1. Formák és minták

A geometrikus alakzatok régóta uralják a lakberendezési trendeket. Játékos sokféleségük és karakteres vonalaik a legegyszerűbb berendezést is képesek feldobni. Ezek a tárgyak jó hatással vannak a kreativitásra és a közösségi élményekre, így érdemes őket dolgozószobánkban, nappalinkban, vagy akár a gyerekszobában használni.

szőnyeg – IKEA, fonott tároló kosarak – JYSK, designer ékszertartó – Stile Interio, illattartály – IKEA, fonott tároló doboz – JYSK

2. Dzsungel a lakásban

Tévedés, hogy egy városi lakásban nem lehet megteremteni a tökéletes zöld-hangulatot! A növények és a zöld felületek ráadásul nem csak rendkívül népszerűek lesznek az idei szezon lakásdekorációs trendjei között, hanem kreativitás- és hangulatjavító hatással is bírnak. Vedd körül magad minél több növénnyel és zölddel, és őrizd meg lakásodban is a természet hangulatát!

bútorgombok – Butlers, növénydísz – JYSK, szobanövények – IKEA, növény dekoráció kőhatású kaspóban – Stile Interio, növénymintás párna – IKEA

3. Indigókék nyugalom

A pasztell színek mellé tökéletes kiegészítő árnyalat lehet, az indigó- vagy a mélykék, amely szinte egy tengerparti kisváros hangulatát képes varázsolni otthonunkba. Természetesen ennél a színárnyalatnál is inkább az apróbb kiegészítőkre érdemes koncentrálni ahelyett, hogy az egész szobát kékre festenénk. Válassz különböző formákat és textúrákat, játssz az anyagok szélességével és magasságával, hogy tökéletes összhangot érj el!

sötétkék kaspó – Butlers, indamintás kaspó – Butlers, fonott tároló doboz – JYSK, díszpárna – IKEA, bútorgombok -  Butlers

4. Aranyos luxus

A tavalyi év egyik legmeghatározóbb dekorációs trendjét a metál fényű kiegészítők jelentették. A fémes ragyogás idén is fontos lesz a lakberendezésben, azonban 2018 az arany dekor elemek éve lesz. Ezek az apróságok kitűnően párosíthatók sötétebb felületekkel, mint például a sötétbarna árnyalatú fa bútorok, vagy kékes, szürkés falfelületek. Arra azonban érdemes figyelni, hogy az arany színű kiegészítők halmozását ne vigyük túlzásba. Mint minden dekorációs elem esetében, itt is rá kell érezni az arányokra.

aranyszínű sárgaréz tál – IKEA, teamécsestartó – IKEA, lámpa – Stile Interio, váza – Butlers, teamécsestartó – JYSK

5. Tűnj ki a tömegből!

A szezon legütősebb trendje idén a pop-up színek felbukkanása lesz. A lényeg, hogy ebben az esetben is megfelelően kombináljuk a színeket. Nyugodtan válasszunk élénkebb, feltűnőbb kiegészítőket, amelyeknek nem feltétlenül kell harmonizálniuk egymással, sőt, még komplementer színeknek sem kell lenniük, azonban vigyázni kell, hogy ne essünk túlzásba sem! Ezek a vidám kiegészítők, néhány bútorunk átalakítása, egészen biztosan fel fogják dobni a szürke hétköznapok hangulatát is.

ruhaakasztó – JYSK, unikornis párna – Stile Interio, mécsestartó – IKEA, fotel – IKEA

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.