Itt a nagy webáruház teszt – próbavásárol a globalplaza.hu Itt a nagy webáruház teszt – próbavásárol a globalplaza.hu

Vadonatúj szolgáltatással jelentkezünk: próbavásárlások során teszteljük és három fő témakör szerint értékeljük az ország webáruházait, pontozzuk a rendelések során tapasztaltakat és objekítven véleményezzük valamennyit.

Azzal a céllal indítottuk el legújabb, Magyarországon teljesen egyedülálló kezdeményezésünket, hogy az internetes vásárlás hivatalos és nem hivatalos etikettjének betartásával kapcsolatban segítséget nyújtsunk a vásárlóknak és a kereskedőknek egyaránt.

A tesztelésre szánt áruházakat mi magunk választjuk ki, a legkisebb online boltoktól egészen az óriás webshopokig, majd a rendeléstől kezdve a kiszállításon át a visszaküldési folyamatig, azaz az elállási jog gyakorlásáig több mint 70 megegyező szempont alapján értékeljük őket.

A tesztek különlegessége, hogy a termékeket minden esetben visszaküldjük, azaz élünk a törvény adta elállási jogunkkal, hiszen míg a kiszállítás a legtöbb webáruház esetében általában gördülékenyen és zökkenőmentesen történik, a problémakezelés minősége, illetve az egyes webshopok viselkedése valójában a termék visszavétele során mutatkozhat meg.

Célunk nem a kritizálás, sokkal inkább hasznos infókkal kívánjuk ellátni és felvilágosítani a vásárlókat arról, hogy mihez van joguk, illetve hogy mi számít etikusnak a vásárlói oldalról nézve. Ugyanakkor igyekeszünk segítséget nyújtani a kereskedőknek is, hogy mire érdemes jobban odafigyelniük, a vásárlói panaszok elkerülése, illetve azok számának csökkentése érdekében.

A globalplaza.hu próbavásárlásokat végző csapata

Bár a karácsonyi szezon beköszöntével különösen nagy mértékben megnövekszik az internetes kiskereskedelmi forgalom, az online vásárlás népszerűsége az év többi időszakában is jó ideje töretlennek bizonyul. Hazánkban mára már több ezer webáruház működik, melyek közt akad tökéletesen megbízható, illetve kevésbé profi is, ám a látogatók mostanáig csupán a korábbi vásárlók által írt, vagy névtelen véleményekre hagyatkozhattak velük kapcsolatban.

Ezidáig nem volt ugyanis Magyarországon olyan objektívnek mondható, rendszeres webáruház tesztelés, amely pártatlanul, valós tapasztalatokra alapozva, azonos szempontok alapján, publikusan értékelte volna valamennyi webshop szolgáltatásait, köztük a visszaküldési folyamatot.

A próbavásárlásokat teljesen ingyenesen végezzük, így a szolgáltatás nem megrendelhető - ingyen jár, a kapacitásunk függvényében. Terveink szerint a következő évben legalább 100 webáruház szolgáltatásait fogjuk ellenőrizni, első körben az ország közel 20 legnépszerűbb webáruházát vizsgáltuk meg, ezek a tesztek már olvashatóak is itt az oldalunkon.

Az eddigi tesztek következtetéseit levonva elmondhatjuk, hogy a webáruházak többsége nagyon jól felkészült a vásárlási folyamatokat illetően: a rendelések leadása egyszerű, a fizetés biztonságos és a szállítás is jól nyomon követhető. Azonban sokuk nem vásárlóbarát a 14 napos elállási joggal kapcsolatban. A vásárlók pontos tájékoztatása sokszor nem részletes a honlapokon, a kiszállított csomaghoz mellékelt dokumentumok pedig a legtöbb esetben hiányoznak. Olyan is előfordult, hogy maga a webáruház sem volt tisztában, mi a teendő elállás esetén.

KAPCSOLÓDÓ LINKEK:

Webáruház tesztek (eddigi próbavásárlások eredményei): 
http://www.globalplaza.hu/webaruhaz-tesztek

Teszt értékelési szempontok: 
http://www.globalplaza.hu/cikk/webaruhaz-teszt-ertekelesi-szempontok

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ') AND
  (i1.id IS NOT NULL OR i2.id IS NOT NULL) AND
  c.id <> '264827'
GROUP BY' at line 27

Stack trace:
at /srv/www/globalplaza.hu/gothic/db/pdo.php:44
0# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/db/pdo.php:44:  PDOStatement->execute()
1# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:1080:  GtcPDO->smartQuery("(SELECT c.id, c.name, c.lead, c.mode, c.ts_display, c.ts_create,
  i1.id AS id_img_old, i1.medium_ext AS old_img_ext, i1.res_name AS old_img_res_name,
  i2.id AS id_img_box, i2.small_ext AS box_img_ext, i2.res_name AS box_img_res_name
FROM gp3_content c
INNER JOIN gp3_j_menu_content jmc ON jmc.id_content = c.id
LEFT OUTER JOIN gp3_image i1 ON i1.id ... )
ORDER BY ts_display DESC, ts_create DESC
LIMIT 3", array(3))
2# /srv/www/globalplaza.hu/ctempl/article.jarl.php:508:  GtcQueryIterator->start()
3# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:538:  include("/srv/www/globalplaza.hu/ctempl/article.jarl.php")
4# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:800:  Template->_render()
5# /srv/www/globalplaza.hu/ctempl/frame.jarl.php:514:  CachedFilteredTemplate->render(Object(SiteFrameTemplate))
6# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:538:  include("/srv/www/globalplaza.hu/ctempl/frame.jarl.php")
7# /srv/www/globalplaza.hu/gothic/common.php:800:  Template->_render()
8# /srv/www/globalplaza.hu/modules/frame.php:324:  CachedFilteredTemplate->render()
9# /srv/www/globalplaza.hu/article.php:195:  SiteFrame("Article")