Media Markt webáruház teszt Media Markt webáruház teszt

A Media Markt Online az egyik legnépszerűbb műszaki webshop hazánkban. Webáruházában több mint 100 000 termék található, szinte mindent lefed a kínálat. A webáruházát 2015. november közepén teszteltük. A műszaki lánc webshopja a hatalmas tartalma ellenére még áttekinthető és felhasználóbarátnak mondható. A próbavásárlásunk során egy kenyérpirítót rendeltünk 11 190 Ft értékben. A vásárlás után a megrendelt terméket visszavittük, éltünk az elállási jogunkkal. 

RENDELÉS 4,5/5 pont

Előnyök

Az óriási választék mindenképpen előnynek számít. Állandó akciók, kuponok, szezonális ajánlatok, a Media Markt napi szinten kínál valamit, amivel elcsábíthatják a vásárlót. A vásárlással kapcsolatos tájékoztatás megfelelő, az Információk menüpontban találjuk meg a szállítási és átvételi lehetőségeket. A megrendelés feladása során kötelezően regisztrálni kell, ami vagy egyedi regisztrációval, vagy Facebook-fiók használatával történhet.

A vásárlási folyamat négy lépésből áll, áttekinthető, jól vezeti a vásárlót. Praktikus a fizetési lehetőségeknél, hogy ajándékkártyával és átutalással is fizethetünk, a bankkártyás és utánvétes opciók mellett. A kosárban lévő termékek listája, a kedvezmények és szállítási költségek is áttekinthetőek. A rendelés visszaigazoló e-mailben a kiszállítás várható ideje mellett a csomag nyomonkövetési lehetőségeit is megadja a Media Markt. Praktikus, hogy az oldalba bejelentkezve van lehetőségünk írni az ügyfélszolgálatnak egy űrlap segítségével. Az ügyfélszolgálatot a 061/358-6600 számon hívtuk, ahol készszégesen megválaszolták kérdéseinket. 

Hátrányok

A sok kiemelt ajánlat, promóció a zsúfoltság érzetét adja. Vásárolni regisztráció nélkül nem lehet. A visszaigazoló e-maillel számla nem érkezett.

Media Markt webáruház teszt, próbavásárlás

 

SZÁLLÍTÁS  4,5/5 pont

Előnyök

Bőség zavara: A megrendelt terméket kiszállíthatja a futár, vagy mi is érte mehetünk a kiválasztott Media Markt áruházba, de átvehetjük valamelyik PostaPonton vagy Pick Pack Ponton. Kisebb termékek esetében a szállítási díj 499 Ft, de 10 ezer Ft feletti vásárlás esetén ingyenes. Háztartási nagygépek esetében a kiszállítás 2 990 Ft. A kiszállítás 9-19 óra között történik, ami ha nem lenne megfelelő, akkor felár ellenében (2 999 Ft Budapesten, 5 999 Ft vidéken) időkapus kiszállítást is választhatunk – ekkor 3 órás intervallumra csökken a fenti 10 óra. Rendelésünk esetében 1-3 napos szállítási időt igértek, amit bőven betartottak, mert a pénteken este rendelt termék hétfő 10 órára már megérkezett. Ez példaértékű.

Hátrányok

A csomag maga a termék doboza volt, befóliázva. Nem volt külön dobozban, így nem is volt előkészítve a termék arra, hogy visszaküldjük. A számlán és termék papírjain kívül nem is volt semmi más a csomagban. Nem volt visszáru nyilatkozat sablon, sem tájékoztató az elállási jogról és teendőkről.

Media Markt webáruház teszt, próbavásárlás

VISSZAKÜLDÉS (elállás)  5/5 pont

Előnyök

Nagy plecsnivel hirdeti a Media Markt, hogy náluk a törvényben előírt 14 nap helyett 60 napig él a vásárlástól való elállás joga. Ez elméletben azt jelenti, hogy az 59. napon is besétálhatunk a Media Marktba és ha sértetlenül, eredeti csomagolásában, visszaadjuk a terméket, visszakapjuk a pénzünket. „A fogyasztó elállhat a szerződéstől az ügyfélszolgálati email címünkön, vagy személyesen bármelyik Media Markt áruházban a 15. és 60. nap között anélkül, hogy bármilyen indokot kelljen adnia erre vonatkozólag, vagy az áru - ha a határidő lejárta előtt megkapta az árut - visszaküldésével. A fogyasztót terhelik a termék visszaküldésének közvetlen költségei.”

A terméket a megadott postai címre, vagy bármelyik Media Markt áruházba juttathatjuk vissza a saját költségünkre. Mi a Duna Plazában található áruházba vittük vissza a kenyérpirítót 8 nappal a rendelés után. Készséges kiszolgálás mellett, szó nélkül visszakaptuk a pénzünket. Nem vittük magunkkal az ÁSZF mellékletében található Elállási/Felmondási nyilatkozatmintát, de ezen nem akadt fel az ügyintéző, nyomtatott nekünk egyet. Ha postán küldtük volna vissza a terméket, elvileg a számlánkra visszautalták volna a termék árát. 

Hátrányok

Ahogy fentebb említettük a csomagban nem volt semmi az elállási jogról és nem volt nyilatkozatminta sem mellékelve. Ehelyett bogarásznunk kellett az oldalon található ÁSZF-et. Megtaláltuk, nem volt probléma.

Media Markt webáruház teszt, próbavásárlás 

Media Markt webáruház - globalplaza értékelése:  4,7 /5 pont

A Media Markt webáruháza átment a teszten, minden úgy történt, ahogy lennie kell. A weboldal kezelhetősége nem tökéletes, a csomagolás és a csomagban található elállásról szóló tájékoztatás sem, de minden más igen. A telefonos ügyfélszolgálat és a személyes ügyfélszolgálat is remekül kezelte problémánkat.

A Media Markt webáruháza közel maximális ajánlási pontszámot ért el a próbavásárlásunk során. Magabiztosan ajánljuk minden vásárlónak.

A webáruház tesztek és próbavásárlás során alkalmazott Webáruház teszt értékelési szempontjainkat itt olvashatod.

További webáruháztesztek és próbavásárlások itt »

 

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.