Miért eszünk malacos-virslis lencsét szilveszterkor? Miért eszünk malacos-virslis lencsét szilveszterkor?

Azt biztosan tudtad, hogy lencsét az újévi gazdagság reményében eszünk január 1-én, és valószínűleg azt is, hogy malacot pedig a szerencse miatt. És azt tudtad, hogy miért?

A lencse olyan, mint az aprópénz, ezért válhatott az újévi népszokásokban a gazdagság jelképévé, míg a malac a földtúrási szokása miatt. Érdekes, ugye? Míg a szárnyasok hátrafelé kapirgálnak, addig a disznó előre túr az orrával. Így a csirke, a pulyka elkaparja az újév szerencséjét, míg a malac kiássa azt. Egyébként ugyanezért van ez megfordítva az év utolsó napján. A szárnyasok elkaparják az óév bajait, gondjait, a disznó viszont előtúrja őket. Tehát december 31-én érdemes halat vagy vadat fogyasztani: a hal elúszik, a vad elszalad a problémákkal.

Számomra a legmeglepőbb hagyomány a pezsgőzésé volt. A 17.-től a 19. századig, vagyis addig, amíg fel nem fedezték a pezsgő tömeges gyártásának technikáját, az ital előállítása nagyon-nagyon drága volt. Ezért csak a leggazdagabbak juthattak hozzá az ínyenc alkoholhoz. És bár már lassan 200 éve ismert az eljárás és szinte bárki hozzájuthat a pezsgőhöz, mégis megmaradt elit, exkluzív italnak. Ezzel szimbolizálja a vagyont, gazdagságot.

Az Auchan e heti katalógusában mindegyik étel és a pezsgő is nagy választékban van jelen, szóval válogass bátran, és hívd meg az összes barátodat!

Koccintsunk tehát pezsgővel az újévi jólétre, együnk december 31-én csirkét, január 1-én malacot, és próbáljunk valóban tiszta lappal indulni, önmagunk lenni és maradni 2018-ban!

kaviár-lencse-szilveszter-auchan

OCEAN CAPELIN HALIKRA, 50 g, 7 580 Ft/kg, fekete vagy vörös

Ár: 379 Ft

HAPPY FRUCHT LENCSE, Ft/db, 400/240 g, 423/704 Ft/kg, többféle

Ár: 169 Ft

orsi-frankfurti-virsli-szilveszter-auchan

FÜSTLI VIRSLI, 350 g, 1 586 Ft/kg, többféle

Ár: 555 Ft

ORSI FRANKFURTI, 1 kg

Ár: 895 Ft

wiesbauer-virsli-auchan-szilveszter

KOMÉTA BÉCSI VIRSLI, 1 kg

Ár: 1 449 Ft

KOMÉTA KOKTÉL FRANKFURTI VIRLSI, 1 kg

Ár: 1 799 Ft

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.