Valentina Cipő webáruház teszt Valentina Cipő webáruház teszt

A Valentina cipőboltok már 10 éve jelen vannak Budapesten. Termékeik a legnagyobb világmárkák közül kerülnek ki, egyenesen a gyártóktól, hogy mindig megbízható minőséget kapjanak a vásárlók. Jelenleg 7 üzlettel, valamint egy webáruházzal rendelkeznek. Mi most a webáruház működésére voltunk kíváncsiak. Rendeltünk tőlük egy Woodland cipőt, majd élve elállási jogunkkal, visszavittük.

RENDELÉS  

Előnyök
Egy nagyon egyszerű weboldalon találtuk magunkat, ahogy beírtuk a valentinacipo.hu címet. Design és felhasználó élmény tekintetében volna mit javítani, de ettől függetlenül könnyen ki tudtuk választani a megrendelni kívánt cipőt. Azonnal láttuk, hogy a cipő bekerült a kosárba. Innen a Megrendelő lap nevű gombra kattintva juthattunk tovább. A megrendelő lap viszont nagyon gyorsan áttekinthető volt. Kitöltüttk a szükséges adatokat, kiválasztottuk a szállítás módját (látva a szállítási díjat is), majd pedig a fizetési módot és léptünk is tovább. Egy gyors áttekintő oldal után pedig már meg is rendeltük a terméket.
Rögtön kaptunk két e-mailt is: egyikben tájékoztattak a sikeres megrendelésről, másikban pedig, hogy létrehoztak egy felhasználói fiókot számunkra. Ez azért is jó, mert tudjuk figyelni a megrendelésünk állapotát.
Az oldalon könnyen megtaláltuk az adatvédelmi nyilatkozatot, valamint a szerződési feltételeket is a Vásárlás menete menüpont alatt.

Hátrányok
Nem igazán szerencsés, hogy a kosárból Megrendelő lap gombra kattintva tudunk továbblépni, érdemes volna talán csak megrendelést írni rá. Kár, hogy nincs Facebook, vagy Google fiókkal való bejelentkezés, ezzel még egyszerűbbé lehetne tenni a regisztrációs folyamatot. Különálló regisztrációt sem találtunk, csak akkor tudunk regisztrálni, ha rendelünk is. Hiányzott még, hogy nem láttuk, hol tartunk a rendelési folyamatban. Sajnos a fizetési módok közül kimaradt az online bankkártyás fizetés is, csupán átutalást találtunk.

SZÁLLÍTÁS 

Előnyök
Kétféle szállítási mód között választhattunk: házhozszállítás (990 Ft-ért), vagy személyes átvétel valamelyik üzletben. A házhozszállításnál érdemes megjegyezni, hogy 20 000 Ft felett ingyenes. A csomag feladásáról e-mailben értesített a DPD futárszolgálat, itt választhattunk is, hogyha a megjelölten túl egy másik napon szerettük volna átvenni a csomagot. A futár egy sima csomagolópapírral körülvont dobozt adott át. Kibontás után rögtön a cipősdobozzal találtuk szembe magunkat, a dobozban pedig a számla, egy köszönőlevél, ami nagyon kedves gesztus, valamint egy tájékoztató a cipő használatáról, tisztításáról. Nagyon meglepődtünk amikor a cipőt a kezünkbe vettük, ugyanis egy nagyon jó minőségű cipőt fogtunk a kezünkben, ami a próba során nagyon kényelmes volt. (Vissza se akartuk küldeni. :P)

Hátrányok
A szállítás során semmi hátrányt nem találtunk. Tényleg meg vagyunk elégedve! :)

VISSZAKÜLDÉS 

Előnyök
A Vásárlás menete menüpontban egy részletes leírást találunk a visszaküldés folyamatáról. Letöltöttük az elállási nyilatkozatot, majd kitöltve elküldtük a megadott címre. Szinte azonnal kaptunk egy részletes e-mailt arról, hogyan tudunk elállni a terméktől. Mindezek után úgy döntöttünk, hogy visszavisszük az egyik üzletükbe. Az üzletben az eladó nem igazán tudta, hogy mi a visszavétel folyamata, mivel nem nagyon szoktak visszavinni így terméket, de rögtön orvosolta és megkérdezte, hogy mi a teendő ilyenkor. A folyamat nagyon gyorsan lezajlott, megnézte a visszavitt cipőt, rendben találta, elkérte az elállási nyilatkozatot, majd kaptunk egy lepecsételet papírt arról, hogy átadtuk a cipőt. Pár órával később pedig kaptunk egy kedves e-mailt: értesültek róla, hogy visszavittük a cipőt, sajnálják, hogy nem volt megfelelő, és hamarosan visszautalják a kifizetett összeget.

Hátrányok
A cipő átadásáról csak egy kézzel írt, lepecsételt papírt kaptunk, jobb lenne talán egy formanyomtatvány.

ÖSSZEFOGLALÁS 
Nagyon kellemes meglepetés volt az egész vásárlás. A webáruházban könnyen eligazodtunk, a szállításban nem találtunk hibát, és bár az üzletben hirtelen azt hittük, hogy nem lesz valami gördülékeny a visszavétel, nagyszerűen megoldották. Minden elismerésünk, bátran ajánljuk a Valentina cipőboltokat és termékeiket.

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Webáruház tesztek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Valósítsd meg álom nappalidat elérhető áron!

Kedvezményes nappali bútorok a Praktikertől.