BlueMobile - a LIDL mobilszolgáltatása

Ez egy archívált hír,a cikk érvényessége eddig tartott: 2012-03-31Nemrégiben elindult a Lidl telefonos szolgáltatása a BlueMobile. A virtuális szolgáltató az egyszerűségre törekszik. Olcsó és egyszerű telefonok, egységes díjszabás. Megnéztük, megéri-e!
 KAPCSOLÓDÓ TARTALOM
 BlueMobile

A Lidl is elindította virtuális mobilszolgáltatását a BlueMobile-t. A cél az volt, hogy egyszerű és olcsó szolgáltatást tudjanak nyújtani. Éppen ezért a kínálat három Samsung készülékből áll, amik nem is a mai csúcskészülékek.


A Samsung E1080 és E1230 között árnyalatnyi különbség van, mindkettő tökéletes alapkészülék, utóbbi egy kicsit jobb kijelzővel és nagyobb üzemidővel rendelkezik, valamint van benne FM rádió és MP3-lejátszás. Akinek semmi másra nincs szüksége, minthogy telefonáljon és sms-t küldjön, azoknak ez a készülék szinte tökéletes.
A Samsung S5230 már egy érintőképernyős alapmobil. 3,2 Mpixeles kamerával, 8 Gb-ig bővíthető memóriával, webböngészővel és Bluetooth-szal. Aki most ismerkedik az érintőképernyős telefonok világával, de nem szeretne egy halom extrával teletűzdelt drága készüléket, annak érdemes egy ilyenbe beruházni.

A tarifák tekintetében nagyon átlátható a BlueMobile. Csak feltöltőkártyás konstrukció van, minden belföldi hívás 33 Ft/perc és minden belföldre küldött sms is 33 Ft/db. De 60 Ft-ot kell fizetni a külföldi sms-ért, 80 Ft a BlueMobile vagy T-Mobile hálózatba küldött MMS-ért, más hálózatba küldöttért 135 Ft-ot és 160 Ft-ot, ha külföldre szánjuk az MMS-t.

Az egyenleg könnyen feltölthető BlueMobile feltöltőkártyával, amit a Lidl áruházakban lehet kapni, a bluemobile.hu weboldalon, vagy bármely bankautomatán keresztül. A feltöltőkártya címletek – 3500Ft, 5000Ft – rendelkezésre állási ideje a feltöltést követően 366 nap.

A telefonszolgáltatás mellett mobil internetet is kínál a Lidl. Az alábbi öt díjcsomag közül választhatunk:


Mindezek mellett lehetőség van napidíjas adatcsomagot is igénybe venni, ennek díja 195 Ft/nap, a benne foglalt adatforgalom pedig 10 MB.

Ha külföldről is szeretnénk internetezni, akkor két lehetőség közül is választhatunk. A Blue Travel & Surf S 690 Ft-os napidíjért kínál 10 MB-os adatforgalmat, míg a Blue Travel & Surf M csomag 2090 Ft-ért 50 MB-os adatforgalmat foglal magában.

De megéri ez nekünk? Összehasonlítottuk a három nagy mobilszolgáltat közel hasonló csomagjaival a BlueMobile-t. A T-Mobile-nál leginkább a Domino Aktív csomag az igazi versenytárs, ennél ugyanis 4 F-tal olcsóbban tudunk hálózaton belül és vezetékes számot hívni, de a többi szolgáltató számait már 6 Ft-tal drágábban. Az sms küldés ugyanannyiba kerül. Viszont ennek a csomagnak van 560 Ft időszaki (30 nap) költsége is.
A Telenor Praktikum Ász csomagja szinte egyforma a T-Mobile Domino Aktív csomagjával. Itt azonban 42 Ft az sms díja, de nincs időszaki díj.
A Vodafone-tól talán a VitaMax Klub csomagot érdemes megemlíteni, ami a hálozaton belül telefonhívásban veri a BlueMobile-t, hiszen 22 Ft-os percdíjat kell fizetnünk, de hálózaton kívül már jóval alul marad az 55 Ft-os percdíjjal. Az sms viszont olcsóbb 8 Ft-tal.


Összességében egy átlagos, de mégis dobogós tarifával van dolgunk. Azt hiszem, bátran ajánlhatjuk azoknak, akinek feltöltőkártyás és olcsó mobilra van szükségük. 


Felhasznalo:
abenergie
Dátum:
2014-10-17 10:35:48


Felhasznalo:
jónás armand
Dátum:
2014-06-17 10:33:49

Sziasztok


Felhasznalo:
GlobalPlaza
Dátum:
2012-03-22 10:40:41

Kedves Dani Erzsébet!

Sajnos nem tudjuk, hogy lesznek-e később új készülékek. Ha igen, igyekszünk írni róla. :)


Felhasznalo:
Dani Erzsébet
Dátum:
2012-03-03 17:15:11

Tetszik az összehasonlíitás a többi szolgáltató kínálatával. A későbbiekben más tipusú készülékek is bekerülnek a kínálatba?

 [1] 

Új hozzászólás
Név:
E-mail:
Az email cím nem jelenik meg a hozzászólás-ban!
 
  Kérjük írja be a balioldali számot!
 
 
  Új hozzászóláshoz nem szükséges regisztráció, csak adja meg a fentieket és már mehet is. Kérjük valós e-mail címet adjon meg hozzászólásához, csak így vehet részt nyereményjátékunkban. A GlobalPlaza Kft fenntartja a jogot, hogy törli az obszcén tartalmú hozzászólásokat.