Okostévé: Samsung Smart TV

Ez egy archívált hír,a cikk érvényessége eddig tartott: 2012-02-21Mit jelent az, hogy okostévé? Mi is az a Samsung Smart TV? Ennek jártunk utána, hogy senki se maradjon le a legújabb technikai vívmányokról. A tévé is kilép megszokott keretei közül és az otthoni szórakoztatás és tartalomfogyasztás egyik meghatározó tényezőjévé válik. Nézzük, hogyan!
 KAPCSOLÓDÓ TARTALOM
 Olcsó Vodafone és Facebook okostelefon
 Samsung Smart TV

Oszd meg ezt a cikket a Facebook oldaladon!

2010-ben óriási szenzációnak számított, hogy megérkeztek az első 3D televíziók. Igaz, még nem terjedtek el annyira, hogy bármely háztartásban, hátradőlve élvezhessük ezt az újdonságot, a tévés mérnökök újra bevetették magukat a munkába, hiszen itt nem áll meg a fejlődés. Így a 2011-es év valószínűleg az okostévék, a tudatos tartalomfogyasztás éve lesz.

Mi is az okostévé? Semmi bonyolultra nem kell gondolnunk, csupán annyit tesz a kifejezés, hogy ezentúl nem csupán a tévék technikai tulajdonságai alapján érdemes válogatni vásárláskor, hanem a tartalmi szolgáltatás, azaz a szoftveres oldalról is meg kell nézni őket. Ahogy az okostelefonoknál itt is használhatunk alkalmazásokat, nézhetünk tévére optimalizált weboldalakat, kereshetünk és sok más kényelmi funkciót kapunk még, amire eddig nem is gondoltunk.

Az első ilyen eszközöket a Samsung mutatta be. A Smart TV-re keresztelt sorozat sajátfejlesztésű szoftverrel fut, kiegészítve a világ első nagyfelbontású készülékekre tervezett alkalmazásboltjával, beépített böngészővel, sőt már 3D-s YouTube videók is elérhetővé váltak hozzá a fotelból.

A Smart Tv többek között az alábbi funkciókat kínálja:

A Search All funkcióval egyszerűen kereshetők a TV-n vagy más DLNA képes készüléken (pl. notebook, háttértároló, mobil eszközök, fényképezőgép, videokamera stb.) tárolt tartalmak.
A Web Browser, azaz a beépített böngésző révén bármelyik weboldal szabadon meglátogatható közvetlenül a készülékről (6500-as LED TV-től felfelé).
A Samsung Apps, a világ első HDTV-re fejlesztett alkalmazásboltja ingyenes és fizetős tartalmakat, köztük magyar alkalmazásokat kínál a sport, szórakoztatás, játék, illetve a tudomány területén.

Fenti képességek mellett a különböző eszközökön található tartalmak keresése is leegyszerűsödik: mindez egy központi felületen, a tartalmak fizikai helyétől függetlenül magán az okostévén oldható meg. Ráadásul a világ hatszázmilliónál is több Facebook-felhasználója – beleértve a több mint hárommillió hazai regisztráltat is – tévézés közben egy kis ablakban cseveghet barátaival, ismerőseivel, vagy megoszthatja velük a neki tetsző tartalmakat. A világ egyik legnépszerűbb internetes telefonszolgáltatása, a 663 millió taggal büszkélkedő Skype is elérhető a tévéken, amely ráadásul a normál monitorokhoz képest az óriási kijelzőn különleges élményt ad.

A Smart Tv azonban nem csupán szoftveres újdonságokkal érkezett. Specifikációja is megújult. Kiváló LED-képernyője segítségével tűéles képeket kapunk, valamint hamarosan érkező érintőképernyős távirányítója, akár második tévéként is funkcionál majd, amit bárhová magunkkal vihetünk a lakásba. A későbbiekben talán még Samsung okostelefonjaink is betöltik majd ezt a szerepet. Kialakításában újdonság, hogy kávája rendkívül vékony, így valóban egy óriási képernyőt kapunk. A 3D-s szemüveg adatátvitelét immár az infravörös megoldás helyett a sokkal gyorsabb Bluetooth-szal oldották meg.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy mindez mennyiért kerülhet az otthonunkba. Ennek is utánajártunk, megkerestük, hogy itthon hol kaphatók a Samsung Smart TV-i Az alábbi lista ezt foglalja össze. 


Felhasznalo:
Éva
Dátum:
2014-02-24 19:02:53


Felhasznalo:
Gabor
Dátum:
2013-02-19 19:41:19

Szopja le!


Felhasznalo:
eugenica
Dátum:
2011-09-23 19:45:56

Nagyon tetszik ez a megoldás.
A fekete-fehér tévémet lecserélném erre!


Felhasznalo:
GlobalPlaza
Dátum:
2011-09-23 10:49:21

A SMART TV-k képátmérője eltérő, ahogy az ártáblázatból is látszik, többféle van. A Samsung SMART TV oldalán lehet tájékozódni bővebben az egyes készülékek specifikációiról: http://www.samsungsmarttv.hu/


Felhasznalo:
Tóth Tibor Mihály
Dátum:
2011-09-23 07:58:53

Valóban "csúcs"-szupernek tekinthető a SMART. Talán jó lett volna a felsoroláshoz a képernyőátmérőt is megadni, hogy könnyebb legyen a választás. Az előttem szólóval - mint nyugdíjas - teljesen egyetértek.


Felhasznalo:
Koplányi János
Dátum:
2011-09-22 19:59:01

A SMART TV nagyon korszerű, a leírások alapján magas színvonalú szolgáltatásokat kínál. Remélem hamarosan az átlagemberek számára is elérhető árakon kerül forgalmazásra. Talán akkor én, mint nyugdíjas is vásárolhatok ilyen készüléket.

 [1] 

Új hozzászólás
Név:
E-mail:
Az email cím nem jelenik meg a hozzászólás-ban!
 
  Kérjük írja be a balioldali számot!
 
 
  Új hozzászóláshoz nem szükséges regisztráció, csak adja meg a fentieket és már mehet is. Kérjük valós e-mail címet adjon meg hozzászólásához, csak így vehet részt nyereményjátékunkban. A GlobalPlaza Kft fenntartja a jogot, hogy törli az obszcén tartalmú hozzászólásokat.