Interspar (EuroPark)
           Értékeljen Ön is, klikk ide! Pontozás, részletes eredmény itt!
20/823-7215, fax:347-1615
INFO, megközelítés - klikk ide...
AJÁNLATOK LISTÁZÁSA
ÜZLET WEBOLDALA

Ajánlatok listázása

  Kategóriák szerint
  ABC sorrendben
  Frissesség szerint
  Csak akciós
  ÁR szerint

leírás:

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. megalapítására a tatabányai székhelyű Generál Kereskedelmi Rt.-ben szerzett osztrák többségi tulajdon révén 1990-ben került sor. Ezzel Magyarország is felkerült a világ jelenleg 34 országát magában foglaló SPAR-térképre. Az első SPAR szupermarket Tatán nyílt meg, melyet intenzív hálózatbővítés követett. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításai és üzlethálózat-vásárlásai után új üzletnyitások sora következett. Mindezek eredményeképpen a társaság Magyarország egyik jelentős élelmiszer-kiskereskedelmi láncává vált, lefedve annak egész területét. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. két SPAR-üzlettípust üzemeltet az országban. Az üzletek többsége ún. SPAR szupermarket, melyek nagyrészt 400-1.000 m2 közötti eladóterű, lakóhelyhez közeli kiskereskedelmi egységek. Választékukban több ezer élelmiszer és napi cikk szerepel. A másik sikeres SPAR-üzlettípus, a hipermarket-jellegû, szintén lakott területek közelébe épült, széles iparcikk-választékot is kínáló INTERSPAR. A dinamikus hálózatbõvítés során elõbb 2002 novemberében 14 Billa-üzlet, majd 2003 októberében 22 Kaiser's szupermarket került a vállalat tulajdonába. A SPAR kereskedelmi lánc Magyarországon is egy minőségi kereskedelmi kultúra meghonosítását tűzte ki célul, lefedve annak egész területét. Ennek része a vevőket partnernek tekintő vállalati alapelv, az igényes berendezés és kínálás, a széles áruválaszték - különös tekintettel a frissáruk arányára és minőségére -, a magas szolgáltatási színvonal és a vonzó árszint.

Földszint 16

Nyitva tartás:

hétfő - csütörtök: 07:00 - 21:00
péntek: 07:00 - 22:00
szombat: 07:00 - 21:00
vasárnap: 08:30 - 19:30

forgalmazott márkák:
kulcsszavak:
webcím: http://www.europark.hu/uzleteink/interspar_hipermarket
profil: Élelmiszer

Felhasznalo:
Rösner József
Dátum:
2012-06-13 13:51:07

Ma délelőtt-\\\"2012.06.13.- vásároltam 1kg csirkeszárnyat. Az eladópultnál csirkemellfilé kódszáma lett beütve, természetesen az annak megfelelő árban. A tévedés a pénztárnál fizetés után derült ki és a vevőszolgálatnál az 1015 forint többletet bocsánatkérés mellett visszakaptam. Hazaérve, a csirkeszárnyas csomagot kibontva, és a barnás elszineződést látva és a csomagot megszagolva az egészet azonnal kidobtam a szemétbe, mert a szín és a belőle áradó szag alapján emberi fogyasztásra alkalmatlan.
A lehetőségeimhez képest innentől kezdve igyekszem más üzletet keresni, miután az ártévesztésekkel és a frissességgel kapcsolatban sajnos nem ez az első negatív tapasztalatom.
Pl. két hete az eladók a felvágottas pultnál azon tanakodtak, hogy az általunk kért virsli bécsi, frankfurti vagy spahr virsli-e, vajon milyen kódszámon kell blokkolni, így a végén nem tudtuk, hogy mit vettünk.


Felhasznalo:
Magyari Edit
Dátum:
2011-05-18 14:57:17

Tegnap történt. Felvágottak osztályán két kiszolgáló a pultnál, mindkét helyen 2-2 vevő. Én ahhoz az eladóhoz álltam, aki a felvágottakhoz közeli mérlegnél kiszolgált. Míg az eladó és a vevő vásárlás közben megbeszélték a családi kérdéseket, nézelődtem, nem gyanítottam semmit. Ám a vevő elköszönt, és az eladó is elillant a szeletelőgéphez. Egy pillanatig álltam, majd szóltam, hogy én még itt vagyok. Ám az eladó azt mondta, hogy ő nem szolgál ki, mert neki szeletelni kell.
Kérdem, hogy miért nem szólt, hogy ne álljak a sorba, menjek át a másik eladóhoz? Válasz: Miért kellett volna szólnia, itt soha nincs 2 sor, csak egy sor működik.Ezt nekem tudnom kellett volna...
(Az eladó nevét ugyan megkérdeztem, de nem jegyeztem meg, talán T betüvel kezdődik.)
Értem én, hogy ezeknek az embereknek nem kell egyetemet végezniük, de ma már az utcaseprői állást is csak az kaphatja meg, aki egy bizonyos szintű tesztnek megfelel.
Olyan sok ember van munka nélkül és mennyire tudna örülni egy ilyen állásnak, hát miért nem kapja meg az állást olyan ember, aki alkalmas rá!!!
Csak még annyit elmondok, hogy az elmúlt 2 hónap alatt ugyanitt (pedig ritkán tévedek erre felé) téves termékről állították ki az árcédulát. Az áru az volt, amit kértem, de az ár drágább termékről szólt.
Persze reklamáltam és rendezték a tévedést.
Azt gondolom, utána kellene nézni ennek a részlegnek.


Felhasznalo:
Nagyistván Ferencné
Dátum:
2010-05-31 17:45:13

Tisztelt Vezetőség!
A mai napon délelőtt Önöknél vásároltam. Kétfajta árucikknél az akciós ár helyett az eredeti árat ütötte be a pénztáros, mert valószínűleg a gépben nem voltak kijavítva az akciós árak.Az egyik tétel a Chichi kiskutya, amire 299.- ft volt kiírva, ebből vettem 2 db-ot 349.-/db áron. A másik tétel a Nestea vitao,aminek az akciós ára
251.- lett volna, ezzel szemben én 314.- fizettem érte.
A blokkom száma:1126/00078 ; 118-as pénztár, 17-es pénztáros. Idő:11:08 2010.05.31.
Nagyon siettem, ezért sajnos, csak a villamoson néztem meg a számlát. Én is kereskedelemben dolgoztam ,mielőtt nyugdíjba mentem, így tudom, hogy pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs, de jó lenne, ha figyelnének rá, hogy az akciós árak a pénztárgépben is akciósak legyenek! Én most kb.150.-ot veszítettem.
Tisztelettel: Nagyistván Ferencné


Felhasznalo:
Gábor Tamás
Dátum:
2010-04-18 16:14:36

Iván Péternek Üzenem, hogy tanulj meg írni a k****anyád!!


Felhasznalo:
Iván Péter
Dátum:
2009-08-28 16:13:29

Törzsvásárló vagyok az áruházban, tehát alapvetően meg vagyok elégedve a szupermaketekkel sezmben támasztható feltételekkel. Sajnos a mai napon viszont nagyot csalódtam az áruház egyik alakalmazottjának viselkedésében.
Esetem egyszerű, könnyen kezelhető történetnek indult, de az illetékes alkalmazott hozzáállása és szemtelenkedő, kioktató stílusa miatt nagyon kellementre kerekedett,. Ugyanaz az áru (3kg-os f***én) két, különböző áron szerepelt az eladótérben. Természetesen az olcsóbban árazottak közül tettem a kosaramba, de a pénztárnál a pénztáros a drágább áron blokkolta az árut. Szóvá tettem, hogy én olcsóbban láttam a f***én árát. Az illetékes osztály egyik munkatársát hivatta a pénztáros, mert ő nem tudja megváltoztatni a kódleolvasás alapján megállapított árat. (ezt megértem) A sportosztályról a pénztárhoz érkező hölgy azonnal kitérő, a segítőkészség legkisebb jelét nem mutató magatartással kioktatott, hogy meg kell nézni az árát a terméknek, és ő különben is csak most lépett munkába, és nem tudja mi az ára a f***énnek. Erre felemelt hangon jeleztem, hogy nem érdekel engem mikor kezdte a mai munkanapját, ez nem jó válasz a helyzet megoldására, és én ragaszkodom az olycsóbb árhoz, ha már így (is) kínálják az árut az eladótérben. A sportosztály munkatársa erre magából kikelve, szintén ferlemelt hangon azt mondta; nem fog velem ordítozni, nem érdekli az egész, és evvel el is ment a helyszínről. A pénztáros a főpénztárhoz küldött, hogy derítsem ki a valós árát a f***énnek, és amennyiben nekem van igazam, ott visszakapom az árkülönbözetet. Odaérkezett a korábban már \"bemutaítkozoztt\" illetékes munkatárs is, és hozta az általam ismert árcédulát, ami alapján nekem visszajárt a drágbban számlázott tétel különbözete. A hölgy itt is rákezdett, hogy én ővele ne ÜVÖLTÖZZEK, nem érdekli az egész, és mikor kértem, hogy lássa be az ő szerencsétlen elutasító reakciója emeltette fel a hangerőmet, akkor is további modortalan megjegyzésekkel illetett. Eközben sikerült a főpénztárnál 10 forintos címletekben (!) visszakapnom az árkülönbözetet. Jeleztem, hogy be kívánok írni a panaszkönyvbe, erre még a azt a választ kaptam, hogy csak tessék! Tollat is adjak hozzá? Számomra ez a viselkedés teljes mértékben elfogadhatatlam! NEM TUDOM MI AZ ÜVÖLTÖZÉS, ORDÍTOZÁS legalacsonyabb SZINTJE AZ ÖNÖK NAGYON KÉNYES ÉS ÖNÉRZERTES MUNKATÁRSAINÁL, DE AKÁRHOL IS VAN A HATÁR, SEMELYIK SZUPERMARKET ALKALMAZOTTJa NEM BESZÉLHET ÍGY EGY VEVŐVEL, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!!! ! Mondhat a raktárban, üzemi területen, a hátam mögött, amit akar, de a szemembe, a fülem hallatára SOHA sem minősíthet (főleg igazságtalanul, valótlanul!!!) Az összes létező civilizált fórumon fel fogok szólalani, az ilyen viselkedés ellen, akármilyen kis, pitiáner eset robbantja ki. Talán egyszer sikerül elérni, hogy az ilyen modorú munkatársak legfeljebb a raktárak mélyén tevékenykedhessenek (ha egyáltalán munkát kapnak egy magára és a vevők elégedettségére kicisit is adó áruházban) és vásárlóval SOHA ne találkozhassanak! Bízom benne, hogy az ügyben vétkes és felettesei levonják a kellő konzekvenciákat a történtek után. Kíváncsian várom a fejleményeket, reakciókat!


Felhasznalo:
Majorcsik Ferenc
Dátum:
2009-07-23 15:01:14

Mi évek óta vásárolunk az Europarki Intersparban. Minden közepes és nagybevásárlást itt ejtünk meg, mert tudjuk, hogy azt a terméket, amit itt megvásárolunk, sokáig tárolhatjuk, a minősége jó, és élvezettel fogyasztjuk el. Már sokat csalatkoztunk más áruházakban, de nincs semmi rossz emlékem az Interspar kínálatából. Az árszint változóan, de talán egy kicsit magasabb, mint más áruházi láncoké, (nem szoktuk összehasonlítgatni) de itt kényelmesen, tágas tereken, tolongásmentesen, jó minőségű árut tudunk vásárolni. Már az ízlésünk is ráállt az Interspar kínálatára.

 [1] 

Új hozzászólás
Név:
E-mail:
Az email cím nem jelenik meg a hozzászólás-ban!
 
  Kérjük írja be a balioldali számot!
 
 
  Új hozzászóláshoz nem szükséges regisztráció, csak adja meg a fentieket és már mehet is. Kérjük valós e-mail címet adjon meg hozzászólásához, csak így vehet részt nyereményjátékunkban. A GlobalPlaza Kft fenntartja a jogot, hogy törli az obszcén tartalmú hozzászólásokat.