9 kulcs az egészséghez jellemzők

"Sokszor halljuk, és már mind többen elfogadjuk, hogy a legtöbb betegség kialakulásában, de a gyógyulásban is fontos szerepet játszik a táplálkozás. A megfelelően alkalmazott diéta sokat segíthet az állapot fenntartásában, javításában, ám talán ennél is fontosabb a megelőzés. Arra törekedtünk, hogy a diéta ne legyen mumus, kényszer szülte rossz, hanem élvezet. Olyan betegségeket vettünk sorra, amelyek talán a legtöbb embert sújtják ma Magyarországon. Nekik készültek a receptek könnyen hozzáférhető alapanyagokkal, olyan ételekkel, amelyek többsége egyszerűen elkészíthető. E receptek segítséget kívánnak nyújtani a következő betegségek esetén: candida, Chron-betegség, cukorbetegség, epe- és gyomorbántalmak, köszvény, májbetegség, vashiány, idült vastagbélhurut, vesebántalmak. Az ételek mellett helyet kaptak gyógynövények, fűszerek is, amelyek egy-egy betegségben jótékonyan hatnak.""