99 MAGYAROS ÉTEL jellemzők

amp;amp;amp;#8220;Milyen is a magyar konyha? Mitől más, mint a többi? Melyek azok a vonások, amelyek csak és egyedül rá jellemzőek? A magyar konyha befogadta és elfogadja, összeszelídíti és egy kicsit a maga képére igazítja, de békességgel megőrzi a szilaj pásztorélet és a kolostorkertek, a török és az örmény, az olasz és az orosz, a francia és a zsidó, az erdélyi és a velünk szomszédos népek, a monarchiás konyhák legjobb ízeit és legjelesebb hagyományait. Minden bizonnyal ez a magyarázata annak amp;amp;amp;#8211; némi szerénytelenséggel és Kövi Pállal, az Erdélyi lakoma szerzőjével szólva amp;amp;amp;#8211; hogy az erdélyi magyar konyhát a franciával és a kínaival lehet egy sorban említeni. A magyar ember dolgos és vendégszerető fajta. Szereti megadni a módját: jó hozzávalókból, jó szívvel-kedvvel készített étellel, itallal magát is megtiszteli, ha teheti, hát még a vendégeit. amp;amp;amp;#8221;Lajos Mari