A baromfi takarmányozása intenzív és szabadtartásban jellemzők

"Könyvünk alapvető ismereteket kíván nyújtani a különböző korú és hasznosítású baromfi táplálóanyag szükségletéről és ennek kielégítéséről, az etetett takarmányok táplálóanyag-tartalmáról és ezek értékesüléséről, ill. a termelésre gyakorolt hatásáról, valamint a természetszerű takarmányozásról. Elsősorban az árutermeléssel foglalkozó, belterjes baromfitartást művelő kezdő és gyakorlott baromfitartók, takarmánygyártók tudását kívánjuk bővíteni, de alapismereteket szeretnénk nyújtani az újszerű, alternatív, szabadtartással foglalkozó termelőknek, valamint a hagyományos baromfitartóknak. A jövőben, az EU-csatlakozás következményeként a baromfitakarmányozás komoly kihívások előtt áll. A versenyképesség miatt tovább kell javítani a termék-előállítás hatékonyságát és a termék minőségét, növelni az állatok ellenálló-képességét és meg kell felelni az élelmiszerbiztonság, valamint a környezetvédelem szigorú előírásainak." Részlet a szerzők előszavából