A fekete láng ura I. jellemzők

Abban a korban, amikor a Természet Fenséges Erői - a Nap, a Szélkirály, az Éjszaka vagy akár a Felhőkirálynő - még a földön járnak, fellángol az ősi háború Tűz és Víz között.
Tűz, mind között a leggonoszabb Természeti Erő, elrabolja Víz legféltettebb kincsét. Ezzel a felhők birodalma elveszíti a vízfakasztás képességét: felborul a Természeti Erők ősi egyensúlya, és pusztító szárazságra ítéltetik az emberek világa.
Robert Ground, egy fiatal halandó békésen éli unalmas napait egy egyszerű faluban. Aztán hirtelen minden megváltozik: Tűz az ő életét is romba dönti. A fiú útra kel, hogy megtudja, miért.
Társául szegődik egy gyönyörű lány, akiről Robert nem is sejti, hogy valójában a legsötétebb lelkű tűzfajzat, aki kegyvesztetté vált uránál, és szörnyű küldetést vállalt, hogy bizalmát visszanyerje.
Vándorlásuk során rejtélyes lények kísérik őket, akikkel együtt bejárják a Természeti Erők világának legfényesebb és legsötétebb vidékeit.
És amikor kirobban a fekete láng pusztító háborúja, Robert nem csupán a legfőbb gonosszal találja magát szemben, de megismeri múltjának hihetetlen titkát is...