A halott zseni bosszúja jellemzők

Mi történne, ha egyik pillanatról a másikra egy egész földrészen lefagynának számítógépeink? Ha a memóriánkban, a lemezeken tárolt rengeteg adat, nyilvántartás megsemmisülne? A következmények beláthatatlanok. Márpedig a Medúza-fegyver pontosan erre képes - legalábbis a zseniális fizikus, Rogers Henry szerint. - Emellett szinte eltörpül az, hogy a számítógép-bénító Medúza-hullámot milliókat elpusztító termonukleáris robbanás váltja ki...
Valóban sikerült volna a fizikusnak ezt a a szörnyeteget megalkotnia? Hiszen az Egyesült Államok kormánya a hidegháború megszüntekor leállította a -sokak által amúgyis megvalósíthatatlannak ítélt- kutatóprogramot, és nyugdíjba küldte a vezetőjét Henryt, aki szörnyű bosszút esküdött, nemcsak a kormánynak, hanem a feleségének is, mivel az asszony elhagyta. - S amikor az is kiderült, hogy gyógyíthatatlan rákja van, szembefordult az egész világgal.
És most két évvel a fizikus halála után, repülőgép köröz Washington fölött, egy készülékkel a fedélzetén, amelynek a fizikusét idéző géphangja közli, hogy három és fél óra múlva beteljesül Rogers Henry bosszúja - a nukleáris robbanás eltörli Washingtont a föld színéről, a robbanás kiváltotta Medúza-hullám pedig évszázadokkal veti vissza Amerika gazdasági és társadalmi életét.
Blöff? Egy halott zseni rémísztő grimasza - vagy valóság? A kormány, a hadseregek, az FBI tehetetlen. A repülőgépen ott reszket a volt feleség is. S ez a rettegő asszony azt állítja, hogy a férje sohasem blöffölt.
Vagy mégis? És ha a készülék valóban működő Medúza-fegyver, mit tehetnek akkor? A döntés a repülőgép fiatal kapitányára vár.