A klinikai ultrahang-diagnosztika története Magyarországon (DVD melléklettel) jellemzők

Az ultrahang-diagnosztika sikere négy évtized alatt csaknem minden klinikai szakmát elért és jelentősen megváltoztatta az orvoslást hazánkban. Rövid visszatekintésnek szánták a szerzők ezt a könyvet, a teljesség igénye nélkül. Összefoglaló tanulmány keretében a hazai ultrahang-diagnosztika elterjedésének főbb állomásairól kívántak számot adni, előtte egy rövid írás található a nemzetközi kezdetekről is.
Olvashatunk és képeket láthatunk a műszaki fejlődés lenyűgöző lépéseiről a bistabil technikától a keringésvizsgálatokon át a legújabb valósidejű 3D UH-módszerekig. A könyv röviden érinti a Magyarországon működő cégek szerepét.
Az ultrahangvizsgálatok hazai kezdeteiről a különböző szakmák ismert úttörői beszélnek, néha anekdotikus formában, interjúk keretében.
A könyvhöz tartozó DVD-n sok fénykép található, amelyek az elmúlt négy évtizedben használt berendezéseket és az azokkal készült felvételeket mutatja be. A pdf formátumú képsorozatokon a hazai és nemzetközi ultrahang-rendezvények emlékezetes pillanataiból láthatunk ízelítőt.