A KOVÁCSOLÁS ALAPJAI - MESTERMUNKA jellemzők

A tartalomból: A kovácsoltvas-művesség történetéhez * Tények és tévhitek * A kovácsműhely berendezése * A műhely elrendezése * A tűzhely * Az üllő * A kalapács * A tűzhely és az üllő szerszámai * Más fontos szerszámok * Biztonsági és praktikus tanácsok a műhelyben * A kovácsolás alapműveletei * Hajlítás * Hegyezés * Szélesítés (bővítés) * Árkolás * Színre hevítés * Lyukasztás * Szegecselés * Nyújtás (ferde lapolás) * Hasítás * Duzzasztás * Csavarás * A tűzhely begyújtása * Tűziszerszámok * Fogantyúk * Kampós piszkavas * Egyenes piszkavas * Lapát * Fogók * Alapvető munkák: konyhai felszerelés és főzési kellékek * Kampók * Edénytartó kampó és S kampó * Kerti főzőállvány * Konyhai eszközök * Villa * Kanál, merőkanál, sütőlapát (spatula) * Nyárs * Állítható akasztóhorog * Alapvető munkafogások: használati tárgyak és eszközök * Kampós szeg * Szegek * Fejtömítő szerszám * A szeg készítése * Forgópánt (zsanér) * Zárak, vasalatok * Ajtókampó * Tolózár * Spanyolzár * Norfolki és suffolki zár *