A Magyar konyha örökzöld ízeivel jellemzők

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes ételfotóval, amelyek tartalmaznak leveseket, egytálételeket, sülteket, salátákat, süteményeket, desszerteket, befőzéseket, lekvárokat, és savanyúságokat. Évtizedeken át formálódott fogásokkal ismerkedhetünk meg általa, miközben a jellemzően magyar alapanyagok sokrétű felhasználását is elsajátíthatjuk. Meglepő, hogy ugyanazok az alapanyagok az elkészítések módját változtatva látványban és ízben is eltérő eredményekhez vezet! Ezáltal a nemzeti ételeink iránt érdeklődök, minden típusú ételből kapnak némi ismertetőt. Az általunk elkészített étel íze közelebb áll a megszokotthoz, hisz a saját ízlésünk szerint adagoltuk a hozzávalókat. Bátran hozzá lehet kezdeni bármelyik étel vagy sütemény elkészítéséhez, hiszen szinte nem lehet elrontani, annyira egyszerű fogásokkal készül. A receptek összegyűjtésébe és rendszerezésébe, azzal az elhatározással kezdtem, hogy édesanyámtól gyermekként eltanult az általa megismert ételek receptjeit továbbadjam, illetve továbbra is része lehessen a mai modern háziasszony étlapjának is. Biztos vagyok benne, hogy megjön az étvágy és a kedv a főzéshez a lapok forgatása során. Ezzel biztatunk mindenkit, bátran fogjon hozzá. Bízom benne, hogy ez által, sok kezdő és gyakorlott háziasszony kap kedvet az ételek elkészítéséhez. Ehhez kívánunk mindenkinek sok sikert és jó étvágyat. Kaposi Gyöngyi és Rosenthal Emília