A magyar konyha remekei jellemzők

"A magyar konyha remekei a házias, hagyományos magyar konyha legjobb, számunkra legkedvesebb fogásainak receptjeit tartalmazza. Az édesanyák főztjének feledhetetlen ízeit hozza vissza, hozzátéve és módosítva sok mindent a modern táplálkozás jegyében. Könyvem a történelmi hatások által gazdagított, finomított, de eredendően magyar konyha receptjeit kínálja az olvasónak. Mindenekelőtt leveseket, mivel levest kedvelő nép vagyunk, s az ebéd többnyire levessel kezdődik nálunk. Aztán a magyaros előételek receptjei következnek, s nem hiányoznak szakácskönyvemből a magyar folyók, tavak halainak ízei sem. A borjú- és marhahúsból, sertéshúsból, bárányból, vadhúsokból, baromfiakból készült fogások közt minden idényben, minden alkalomra megtalálja az olvasó az éppen kedvére valót. A jó ebéd vagy vacsora méltó befejezése - pláne ha névnap, születésnap alkalmából vagy ünnepnapon történik - egy olyan sütemény, amelynek ízeit évszázadok hagyománya formálta. A diós-mákos beiglitől az aranygaluskáig, a dobostortától a zserbószeletig ilyen sütemények receptjeit kínálom könyvemben, jó főzést, sütést és jó étvágyat kívánva hozzájuk." (Korpádi Péter)