A minőségi tejtermelés technikája jellemzők

A kötet a mezőgazdaság egyik legsajátságosabb gépi berendezésének működésével, működtetésének alapjaival foglalkozik. A fejőberendezésnek az a különlegessége, hogy az élő szervezeten fejti ki hatását. A gépi fejés hatása az állat számára természetes, de lehet egészen kellemetlen, betegségeket és károkat okozó is. Alapvető szabály, hogy a fejőberendezést úgy kell működtetni, úgy kell a fejést végrehajtani, hogy közben az élő szervezetet ne károsítsuk, s a fejés folyamán elszenvedett negatív hatások csak olyan mértékűek legyenek, amelyek regenerálódni képesek a fejések közötti időszakban.
A könyv elsősorban alapvető ismereteket kíván nyújtani a tejtermelést végző gazdálkodóknak, farmereknek, fejő szakmunkásoknak. Szerény terjedelme miatt természetesen az összes fontos kérdést nem képes tárgyalni. Reméljük, hogy a leglényegesebbekre választ kapnak, főként azokra, amelyek a jó minőségű tej termelését elősegítik.