A NÖVÉNYEK SZAPORITÁSA - KERTÜNK NÖVÉNYEI - jellemzők

TartalomElőszóÁbramagyarázatBotanikai alapfogalmakA növények szaporítószervei és szaporításaSzaporítószervekA gyökérzetA növény föld feletti részeA magvetésA vegetatív szaporodásSzaporodás a természetbenA mesterséges szaporítás módjaiMikroszaporítás Gyakorlati tudnivalókSzaporítás sarjrólIndákVirághagymákRizómákA tőosztásLevéldugványokHajtásdugvány, szárdugványFás és félfás dugványokA bujtásLégbujtásAz oltásról általábanAlanytípusokAz oltás és a szemzésAz oltás időpontjaAz oltás egyéb fajtáiAz oltás ellenőrzéseAz oltás folyamataMire lesz szükségünk?Szemzés szempajzzsal amp;amp;amp;#8211; T szemzés Ablakos szemzés Sípolás vagy gyűrűs szemzésÖsszenövesztésPárosítás Angol nyelves párosítás Hasítékoltás vagy ékoltás Hasítékoltás elágazásbaKecskelábékezés (őzláb oltás)Héj alá oltásA leggyakoribb kultúrnövények szaporításaTartalom_RÖVIDBotanikai alapfogalmakA vegetatív szaporodásGyakorlati tudnivalókAz oltásról általábanAz oltás folyamataA leggyakoribb kultúrnövények szaporítása