A sikeres család jellemzők

A kiegyensúlyozott és boldog családi élet kialakításakor nem bízhatunk mindent egyedül a szeretetre. Speciális szülői képességekre is szükség van, melyek segítségével a családtagok között kialakulhat az a bizalomteljes kapcsolat és hatékony kommunikáció, amely nélkülözhetetlen a közös élet során felmerülő nehézségek leküzdéséhez.
A Sikeres család című könyv lépésről lépésre követhető tanácsokkal szolgál olvasói számára; szemléletes példákon keresztül mutatja be: szülőként hogyan válhatunk a családi élet irányítójává; hogyan kínálhatunk normákat - és hogyan járjunk elöl saját példánkkal - gyermekeink számára; milyen hangot üssünk meg gyermekeinkkel, és szükség esetén hogyan nyújtsunk segítséget számukra; milyen módon vehetünk részt a családi problémák megoldásában; hogyan alkalmazkodhatunk a változásokhoz, és mit tehetünk azért, hogy elérjük céljainkat.
A Sikeres család című kötet a Családi Harmónia elnevezésű, Virginia Scott és George Doub vezetésével működő családsegítő központ szemináriumainak tapasztalatain alapul, melynek programjaihoz több mint 250000 szülő, közösségi vezető, egészségügyi dolgozó, lelkipásztor, szociális munkás, nevelési tanácsadó és pedagógus csatlakozott.