A spanyol futballválogatott története jellemzők

Nem éveken, évtizedeken keresztül az örök titkos esélyes volt, amely aztán rendre üres kézzel távozott a világversenyekről a spanyol válogatott. 1964-ben még megnyerte az Európa-bajnokság elődjének számító Nemzetek Kupáját, aztán 2008-ig semmit. Azóta pedig mindent. De hogyan és miért? A két kapitányon, az Európát meghódító Luís Aragonésen, illetve a világot a lába elé térdepeltető Vicente del Bosquén kívül kinek vannak még elévülhetetlen érdemei a sikerben? A két óriás, a Barcelona és a Real Madrid mekkora szerepet játszott a nagy menetelésben?
Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a kedves Olvasó az Aréna kiadó új, a nemzeti tizenegyeket bemutató sorozatának első darabjából, amely természetesen a világfutball jelenlegi uralkodót, a selecciónt, Spanyolországot hozza közelebb az érdeklődőkhöz.
Óvatosan tesszük hozzá: az se legyintsen a könyvre, aki azt mondja, Luis Suárezről, Emilio Butraguenóról vagy éppen Puskás Ferencről olvasna a mai ászok helyett. Az ő igényeit is maximálisan kiszolgáljuk!