A számoktól a betűkig jellemzők

Mit kínál ez a könyv?
A nagycsoportos óvodások számára egyre jobban tágul a világ, egyre több kérdés fogalmazódik meg bennük a környezetükkel kapcsolatban. Könyvünk szemléletes módon készíti elő azokat az alapismereteket, amelyek birtokában sokkal könnyebb lesz majd gyermekünknek az iskolai tananyag elsajátítása.
A zöld keretes oldalakon a számfogalom, az első húsz szám és az idő fogalmának megértése a legfőbb cél. A számkártyák önmagukon belül is igyekeznek oktatni: a 4-es számhoz 4 lóhere tartozik, az 5-öshöz 5 ötágú csillag… Az órákon lévő színes kísérővonalak is segítenek az egyes időintervallumok megértésében, és az egyes napszakokra jellemző tevékenységek időhöz kapcsolásában.
A piros keretes oldalakon segítünk meglátni a dolgokban a formákat, színeket, ezzel gyermekünk térlátása, s egyben logikai gondolkodása is könnyebben fejlődik. Egy közös séta vagy vásárlás során is sok lehetőség adódik gyermekünk fejlesztésére. A gyümölcsök és zöldségek színének, formájának azonosítása mellett az egészséges táplálkozással vagy a térszerkezettel kapcsolatban is alapvető ismeretekre lehet szert tenni.
A kék keretes oldalak az egészséggel kapcsolatos alapvető ismereteket gyűjtik össze. Minden gyermek nagy érdeklődéssel fedezi fel önmagát, végtagjait és belső szerveit. A kisgyermek a saját teste segítségével tanulja meg értelmezni a jobb-bal irányt. Az alapvető anatómiai ismeretek segítenek neki abban is, hogy ne értelmetlen szabályként, hanem belső igényként élje meg a higiénia és az alapvető biztonság szükségességét.