A számvitel nagy kézikönyve 2013 jellemzők

"Mert megkönnyíti a munkáját, gyakorlatias, könnyen használtató, alapos, megbízható és presztízsértékkel bír.
Mindezt persze állítani könnyű, de mi érvekkel is alá tudjuk támasztani:
-A kiadvány egy alapozó fejezetet követően egy cég életútján keresztül, a gazdasági eseményekhez kapcsolódóan részletezi az év közbeni és év végi számviteli teendőket, az elszámolásokat, a leltározást, a beszámoló-készítést, annak elemzését, jóváhagyását, könyvvizsgálatát és közzétételét. Az egyes gazdasági eseményekkel kapcsolatban kitér az eseménnyel összefüggő dokumentumokra, feladatokra, felelősségi körökre és határidőkre.
-Könnyen áttekinthető, azonos felépítésű szerkezet minden eseménynél.
-A tudnivalókat, az összefüggéseket és ezek alkalmazását a gyakorlatban általános és egyedi eseteken keresztül mutatja be.
-A kiadvány foglalkozik olyan speciális esetekkel is, mint például az átalakulás, az áttérés egyik devizanemről a másikra, az adóváltás, az áttérés eváról társasági adózásra, vagy éppen az üzleti év fordulónapjának megváltoztatása.
-Egy-egy témakör kapcsán tippeket adnak a szerzők, amelyek a jogszabályok kreatív alkalmazását, egy-egy feladat alternatív megoldását segítik elő.
-A mű ismerteti azokat a helyzeteket is, amikor a vállalkozónak vagy menedzsernek a számvitelt és az ügyvitelszervezést érintő döntést kell hoznia, mégpedig a lehetséges döntési alternatívák bemutatásával.
-A könnyebb érthetőség kedvéért ábrák, példák, összefoglalóan szemléltetik a leírtakat.
-Indexszámos kiadás, amely lehetővé teszi az évek közti gyors összehasonlítást, és a tárgymutató tárgyszavai szerinti keresést is megkönnyíti.