A természet titokzatos világa jellemzők

Miért és hogyan táplálkozik egyik-másik növény állatokkal? Miért váltak hímnőssé bizonyos állatfajok? Hogyan alakulnak ki a cunamik? Milyen hatása van az El Nino jelenségnek az éghajlatra?
Gondolta volna, hogy a dajkabékáknál a hím hordozza hátán a nőstény által lerakott petéket, vagy hogy a szövőhangyák a lárváik által kiválasztott selyemszállal, levelekből varrnak fészket? Szeretné megtudni, milyen változatos álcázási technikákkal látta el kiszolgáltatott teremtményeit az anyatermészet, s milyen találékonyan alkalmazkodnak az állatok és a növények a legszélsőségesebb környezeti feltételekhez is?
A természet titokzatos világa több mint 900 gyönyörű illusztráció segítségével, érzékletesen és élvezetes stílusban vezeti be olvasóit a különleges természeti jelenségek birodalmába. Könyvünk 151 érdekfeszítő kérdésfelvetést tárgyal, a növény- és állatvilág, a geológia és a csillagászat, valamint az éghajlat legérdekesebb jelenségei közül válogatva. Ismerje hát meg a természet színházának végtelenül sokféle szereplőjét!