A természetes életmód kalendáriuma jellemzők

Gyűjteményemet szellemi és gyakorlati útmutatást kereső érdeklődőknek állítottam össze, akik nem idegenkednek a régi és a modern, a keleti és a nyugati tanításoktól, de remélem, hogy olyanok érdeklődését is felkeltik, akik egyetlen keleti tannal sem foglalkoztak. Tőlük csak azt kérem, hogy nyitottsággal és türelemmel olvassák ezeket az írásokat. Hátha megszólítja őket rajtuk keresztül valami. Hátha segít fényt találni a sötétségben.
A gyűjtemény első részének olvastán már világos lesz: mi vagyunk-e azok, akiket ez a gondolkozás-mód kiválaszt magának. Ugyanis a dolog így működik. "Amit tartunk, az tart minket".
Ez a gyűjtemény abból a mérhetetlen ősi tudásból szeretne egy csekély mennyiséget átadni, ami évezredek óta az emberiség birtokában van. A lehetőség mindig is adva volt, csak kevesen éltek vele, talán nem is mindig tudták, hogy hogyan szerezzék meg. Én ehhez a hogyanhoz szeretnék egy kicsit hozzájárulni és kitartásra biztatni mindazokat, akik keresik az Utat, akik változtatni akarnak.