A Tibeti csonthegy jellemzők

A mai Tibet lenyűgöző tájain játszódó krimiben, a hivatalától megfosztott és a tibeti kényszermunka-tábort is megjárt egykori pekingi rendőrfelügyelő, Shan Tao Yun törvényen kívüli buddhista szerzetesek között él, akik átsegítették őt a rabság legborzalmasabb pillanatain.
Hálából ő és barátja, Lokesh elvállalja, hogy elszállít egy vallási ereklyét a Tibet szívében lévő Yapchi völgybe. Shan és társai egy sókaravánnal kelnek útra, de a távoli völgybe tervezett zarándoklat elkeseredett menekülésbe fordul, amikor kiderül, hogy az ereklyét a tibetiek egy kínai katonai alakulattól lopták vissza, akik üldözőbe veszik őket. Közben a völgy földalatti kincseit egy kínai-amerikai olajipari konzorcium igyekszik kiaknázni, ahol a profitra éhes Peking elszánt tervének értelmében, a vidéket a tibeti pásztorok és földművesek módszeres városba telepítésével "tisztogatják". A munkálatok során, titokzatos módon eltűnik a helyiekkel szimpatizáló, fiatal amerikai mérnöknő, akinek Shan barátja próbál kétségbeesetten nyomára bukkanni a karaván segítségével.
A történet vad, lenyűgöző tájakon kalauzol, ahol bár számtalan segítőre találnak a zarándokok, mégis cselszövések sorozatának esnek áldozatul, mert céljuk elérésében kegyetlen gyilkosok ármánykodása akadályozza őket.