A TOKAJI ASZÚ TITKAI jellemzők

A szerző, Zelenák István tokaji szőlőtermelők leszármazottja, maga is fél évszázadot meghaladó tapasztalatok hordozója. Ez a kötődés meghatározza a tanulmányok szemléletét és mondanivalóját.Mint bortermelő, a „Károlyi Gáspár emlékbora” elnevezése, saját 5 puttonos aszújára a legbüszkébb. Ugyanis a borvidék egyik legmagasabb, 34 tf. %-os cukorfokú terméséből 2002-ben palackozott természetes aszúbor ez, mely a Vizsolyi Biblia fordítójának 1583-ban exemptált, a tokaji Kis-Mézesmálon fekvős Gyepös szőlője területén, a a szerző mai munkája eredményeként – és a természet adományaként – jött létre. Szellemi termékei közül az 1571. évben Tokajban keletkezett Garay-féle osztálylevél, melyet a sátoraljaújhelyi levéltárban – sok neves kutató nyomdokain haladva – felfedezettA bort nemcsak kóstolgatni kell, de beszélgetni is kell róla, mondják. Az sem baj, ha megtermeljük.Mint a „borok királya” termelője ajánlja írásait a Kedves Olvasónak!