A Tóra népe jellemzők

Fotóalbum, amely 160 színes riportfotóval mutatja be a hazai, főként a budapesti vallásos zsidó életet, annak mindhárom jelentős irányzatát (ortodox, neológ és lubavicsi haszid).
A könyv első része a születéstől az elmúlásig követi a családi élet eseményeit. Körülmetélés, hajvágási ünnepség, Bar Micva, rabbiavatás, esküvő, hétköznapok és az elmúlás képei láthatók. A második részben a zsidó vallási év összes ünnepéről láthatók művészi igényességű fotók.
A fotókat és az ünnepeket magyarázó szöveget is a fotós szerző írta, nem zsidó nézőpontból, de szeretetteljesen azonosulva a bemutatott eseményekkel.
A szöveget neves rabbik lektorálták. A szerző fotói és írásai a nem zsidók számára is könnyen érthető módon mutatják be a zsidó vallást, annak egyetemes és örökérvényű erkölcsi alapjait. A fotóalbum érdekessége -túl az igényességén, az alaposságán és a szépségén az-, hogy nem zsidók számára is érthető módon mutatja be a zsidó szokásokat és a vallási hagyományokat. A zsidók számára pedig alap mű lehet.