A végső elmélet jellemzők

Varázslatos thriller az életéért menekülő tudománytörténész professzorról és Einstein kiadatlan elméletéről, amely az egész világot megváltoztathatja.
David Swiftet, a Columbia Egyetem professzorát a kórházba hívják, hogy vigaszt nyújtson mentorának, a brutálisan megkínzott fizikusnak. Az öregember halála előtt még azt leheli: "Einheitliche Feldtheorie". A mindenség elmélete. A világok pusztítója. Vajon az Einstein által sugalmazott egyesített elméletről lehet szó - olyan egyenletsorról, amely a galaxisok fizikáját az atomok törvényeivel kombinálja? Einstein úgy halt meg, hogy ezt nem sikerült felfedeznie. Vagy mégis? Néhány órával mentora utolsó szavainak elhangzása után David már a saját életét menti. Az FBI és egy kegyetlen zsoldos verseng egymással, hogy megkaparintsa a régóta rejtőzködő elméletet.
A kiadók világszerte lecsaptak a könyvre, melynek jogai tizenhat nyelven keltek el, így máris globális jelenség lett belőle, a dinamikus szereplőgárda és a lebilincselő cselekmény pedig majd gondoskodik róla, hogy olvasói le sem tudják tenni, míg a végére nem érnek.