A világ állatai jellemzők

Mit kínál ez a könyv?
A nagycsoportos óvodások számára egyre jobban tágul a világ, egyre több kérdés fogalmazódik meg bennük a környezetükkel kapcsolatban. A Suliváró könyvek legfőbb célja a kisgyermekek szórakoztatva tanítása a korosztályt érdeklő témákban.
Az állatokat nagy érdeklődés övezi a gyermekek övezi a gyermekek körében, legyen szó házi kedvencekről, állatkertben látható nagytestű ragadozókról, növényevőkről vagy rágcsálókról. Az óvodás korosztály még nagyon keveset tud az állatok világáról, így ez a könyv sem a rendszertani besorolást veszi alapul a sokféle lehetséges megközelítés közül, hanem a gyerekek különleges igényeihez igazodva élőhelyek szerinti csoportosításban mutatja be az őket leginkább érdeklő állatokat. Könyvünk az állatvilág szépségét és változatosságát igyekszik feltárni.
Földünkön, ahol élünk, igen változatos az éghajlat és a felszín. Szárazföldek és tengerek váltják egymást. Vannak hegységek, síkságok, tenderpartok, mélytengeri árkok, folyók és tavak, erdők és füves területek, megannyi élőhely, mind különféle állatoknak adva menedéket és életteret.
A könyv minden egyes oldala egy-egy élőhelyet mutat be. A teljesség igénye nélkül igyekeztünk összegyűjteni az adott élőhely legjellegzetesebb állatait. Bár a gyerekek majd csak az iskolában sajátítják el az állatok alapos tanulmányozásához szükséges ismereteket, már óvodáskorban kielégíthetjük kíváncsiságukat sok-sok érdekességgel az állatok viselkedéséről és különleges tulajdonságairól, előkészítve és ezzel megkönnyítve az iskolai biológiai tananyag elsajátítását.