Agy jellemzők

"Katherine Collins bizonytalan léptekkel ment végig a járdától fölvezető három lépcsőfokon. Aztán meglökte a csupa üveg és krómacél ajtót, de az nem nyílt ki. Hátrahajolva nézett föl a magasan díszelgő feliratra: Hobson Egyetem Egészségügyi Központja: New York város betegei és elesettjei szolgálatában. De Katherine inkább ezt olvasta ki belőle: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
"Maria Gonzales kinyitotta az 1420-as szoba ajtaját, aztán megpróbálta fölébreszteni Lynn Anne-t. Nehéz dolga volt. Elmagyarázta a mentősöknek, hogy telefonon utasították: egy várható roham elkerülése végett adjanak a betegnek dupla adag altatót, s hozzá még phenobarbitalt is.
Az emberek erre azt mondták, nem baj, ha nem ébred föl: letették a hordágyat és elrendezték rajta a takarókat. Majd könnyed, gyakorlott mozdulattal átemelték rá a beteget, és gondosan betakargatták. Lynn Anne Lucas valóban nem ébredt föl.
A mentőautó egy óra múlva kanyarodott ki az Egészségügyi Központ parkolójából. Sem sziréna, sem a villogó, forgó lámpára nem volt szükség. A kocsi belseje üres volt."