AZ ANALITIKAI KÉMIA ALAPJAI - KÉMIAI ÉS MŰSZERES ELEMZÉS jellemzők

„Burger Kálmán írja könyvének előszavában: Célom e tudományterület alapvető törvényszerűségeinek és módszertanának olyan szintű összefoglalása volt, amely nemcsak a tárgy megtanulását könnyíti meg, de megteremti a specializálódás alapjait a részterületeken is. Az egyes módszerek kapcsán az alkalmazási kör bemutatása mellett kitértem a korlátokra is. Ezen tankönyv iránti igényt jelzi, hogy most már a hetedik kiadást tartja kezében az olvasó. Magyar nyelven ilyen átfogó és ismereteket nyújtó tankönyv nincs, ezért hasznos ismeretek forrása a gyakorló szakembereknek is.” (Dombi András, Szegedi Tudományegyetem Műszaki és Anyagtudományi Intézet)„Nagy örömömre szolgál, hogy ajánlhatom olvasók széles körének elődöm és nagyra becsült atyai barátom Burger Kálmán professzor könyvét. A 7. kiadás 10 éve 2002-ben jelent meg és az óta hiánycikké vált. Ez az igen értékes, az analitikai kémia alapjait korszerű elméleti alapokon és a gyakorlati ismereteket megfelelő mélységben tárgyaló mű. Gyógyszerész