Az E-számokról őszintén ár és hasonló termékek
Az E-számokról őszintén jellemzők
A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskört az élelmiszer-adalékanyagok, más néven "E-számok" jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó - félve az esetleges ártalmaktól - gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások fölösleges "pánikkeltésnek" érzik a negatívumok "felfújását". Egy azonban tény: az E-számok egyre inkább az általános érdeklődés középpontjába kerültek.
Bizonyára sokan vagyunk, akik - kimondva vagy kimondatlanul - kérdésekkel és kételyekkel küzdünk az élelmiszeripar tevékenységét és az E-számokat illetően. Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kulisszatitkait? Megbízhatóak-e az E-számokkal kapcsolatos tudományos eredmények? Lehetnek-e egészségkárosító hatásaik az adalékanyagoknak: Mit várhatunk a jövőben ezen a téren? Többek között e kérdésekre keres választ kiadványunk, szemléletformáló jelleggel, ugyanakkor tudományos megalapozottsággal, rámutatva a fő tendenciák irányára és az egyedi jelenségek mozgatórugóira.