Az előételtől a desszertig jellemzők

A szerző receptgyűjteményével segítséget és ötleteket kíván adni sorstársainak, mivel hisz abban, hogy étrendjük megfelelő alakításával nekik sem kell lemondaniuk a gasztronómiai örömökről. Az allergiások e kötetből megtudhatják, hogyan szűrhetik ki a számukra ártalmas élelmiszereket, mivel helyettesíthetik azokat, hogy ne kelljen lemondaniuk a megszokott, kedvelt ízekről. A receptgyűjtemény egyrészt olyan hagyományos ételek nem hagyományos elkészítési módjait mutatja be, mint például a gulyásleves és a zöldborsófőzelék. Másrészt olyan ételek leírását is tartalmazza, amelyeket a szerző maga talált ki és készített el, s most közreadja. Elsősorban azokat az egyszerű ételeket válogatta össze, amelyeknek alapanyagai Magyarországon beszerezhetők, és elkészítésük nem igényel órákig tartó, aprólékos munkát. A receptek mellett ikonok jelzik, hogy az adott ételt kik fogyaszthatják.
Az ételleírásokat Ferenczi Péter és Szőke Péter fotósok színes képei egészítik ki.