Biomolekuláris kémia I. jellemzők

Az olvasó nem egy újabb biokémiai tankönyvet vagy kézikönyvet vesz a kezébe. A szerzők a természetes szénvegyületek kémiájára helyezik a fő hangsúlyt, de nem feledkeznek meg az adott vegyület vagy vegyületcsoport biokémiai szerepéről és biológiai funkciójáról sem. A könyv 4 fejezetben tárgyalja először az abiogén és korai biogén evolúció fázisait, röviden bemutatja a szénhidrátokat, lipodeket, vitaminokat, valamitn abioreagenseket is. Ezt követően foglalkozik a fehérjékkel, a fehérjék biokémiájával, valamint a nukleinsavak kémiájával. A biokémia az elmúlt fél évszázadban bekövetkezett ugrásszerű fejlődésének köszönhetően ma már jelentős hatást gyakorol az orvostudományra, a mezőgazdaságra és magára a kémiára is. A könyvet ajánljuk tanárnak, diáknak és kellő kémiai ismeretekkel nem rendelkező kutatóknak egyaránat.