Birodalmak jellemzők

Szinte mindannyian szeretnénk életünk során valamilyen birodalmat létrehozni és birtokolni. Ám egy igazi birodalom sok gonddal, bajjal jár. Ennek ellenére jó néhányan megpróbálták. Róluk szól ez a könyv. Olvasása közben sok kérdésre kapunk választ: Kedvelték-e Nagy Sándort a fáraók földjén? Kik uralkodtak a Tigris és az Eufrátesz között? Mi volt közös Hannibálban és Spartacusban? Melyik vallás ügyéért harcolt Nagy Károly és melyikért Oszmán Gázi? Milyennek látta Marco Polo, a velencei kalmár, a Mongol Birodalmat? A maják, az inkák, vagy aztékok éltek a mai Mexikó város területén álló egykori Tenochticlánban? Kik voltak a janicsárok? Hova indult Kolombusz Kristóf és hova érkezett? Ki és milyen okok miatt alapította az anglikán egyházat? Melyik szigeten született és melyiken halt meg Bonaparte Napóleon? Kik, mikor, és miképpen vívtak hidegháborút egymással?
E könyv a legnagyobb jelentőségű birodalmakat veszi sorba az idők kezdetétől napjainkig, Európa, Ázsia, Afrika és Amerika területéről egyaránt. Kik hozták létre, hogyan emelkedtek fel és mi okozta vesztüket?- Ilyen és hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a gazdagon illusztrált könyv a történelmet kedvelő diákoknak és szüleiknek egyaránt.
A sorozat kapható kötetei: A 2. világháború; Napóleon; Sportautók; Terepjárók; Víziállatok - Kifestő; Egzotikus állatok - Kifestő