Bodza a kertben, a konyhában és a házi patikában jellemzők

A könyvben betekinthet az olvasó a történetébe, olvashat a különböző bodzafajokhoz kapcsolódó babonákról, megismerheti a rokon fajokat, olvashat a dísz-, gyümölcs és gyógynövényként való felhasználásról, segítséget kaphat a termesztéshez, a vadon termő bodza virágának gyűjtéséhez. Reméljük, a bodzaszörp mellett egyéb finomságok elkészítéséhez is kedvet kap, és szívesen válogat a könyvben szereplő receptek közül. A tartalomból A bodzáról általában A bodza nevének eredete A bodza házi felhasználása A bodzához fűződő hiedelmek, babonák Rendszertani besorolás, a bodza helye a botanikában A bodzafajok bemutatása. Morfológiai leírás A bodza környezeti igényei A bodza felhasználási lehetőségei Bodza a kertben Gyümölcsként való termesztés Dísznövényként való termesztés A dísznövényként ismertebb fajták A bodza gyűjtése a természetben Gyógynövényként való felhasználása A bodza élelmiszer-ipari felhasználása Bodzavirágos receptek Bodzacukor Fagyasztott bodzatányér Bodzapezsgő Bodzaszirup télire Bodzaszörp azonnali fogyasztásra Bodzás eperdzsem Bodzás rebarbarakrém Palacsintatorta bodzás amerikai palacsintából Bodzás palacsinta Bodzás muffin Bodzás muffin mandulaliszttel (gabonaliszt-mentes) Bodzás panna cotta Finomfőzelék bodzával Bodza palacsintatésztában Bodzafánk Bodza sörtésztában Bodzás zöldteazselé Fehérboros bodzazselé Bodzafagyi Bodzás tiramisu fehér csokival Bodzabogyós receptek Bodzabogyózselé Almás bodzadzsem Bodzalekvár Bodzalikőr Bodzabogyószirup Bodzás joghurtparfé Dupla bodzás, krémsajtos brownie Bögrés, bodzás kávétorta Bodzás-citromos omlós sütemény Bodzakrémes töltött körte