BORKÓSTOLÁS ÉS BORBÍRÁLAT KÉZIKÖNYVE jellemzők

TARTALOMAjánlás 7Előszó 91. Borkóstolás 111.1 Termelői borkóstolás 111.2 Kereskedői borkóstolás 121.3 Fogyasztói borkóstolás 131.4 Ismeretterjesztő (amatőr) borkóstolás 132. Borminősítés 152.1 Hivatalos borminősítés 15 2.2 Speciális borminősítés 153. Borverseny 173.1 Hazai borversenyek 173.1.1 Szakmai szervezetek borversenye 173.1.2 Országos borverseny 173.1.3 Borfajtákon belüli borversenyek 173.1.4 Helyi borversenyek 183.2 Nemzetközi borversenyek 193.3 Borversenyek, technikai feltételei, lebonyolítása 203.3.1 A borversenyek célja 203.3.2 A borversenyek technikai feltételei 213.3.3 A borok hőmérséklete 233.3.4 A borok bírálati sorrendje 253.3.5 A borbírálat módszerei 264. A borkóstolás, borbírálat szakkifejezései 304.1 Fehérborok 334.2 Roséborok 384.3 Vörö