Démoni kapcsolat jellemzők

Az északkelet-angliai Yorkshire megyében egyszerre két brutális gyilkosság is történik. A tengerparti sziklafal peremén egy elvágott torkú tolószékes nő, egy bizonyos Karen Drew holttestét találják. Ugyanazon nap reggelén a közeli kisváros történelmi óvárosának egyik sikátorában pedig egy megerőszakolt, majd megfojtott diáklány tetemére bukkannak. A tengerparti ügyet Banks főfelügyelő kapja, míg a másik nyomozást kolléganője, Annie Cabbot felügyelő vezeti.
Csakhogy a rendőrnő egyelőre falakba ütközik. A mozgásképtelen Karen Drew ugyanis az elmúlt hét évben csendes életet élt, szinte láthatatlanná vált a szanatórium falai között. Semmi sem utal arra, hogy olyan ellenségei lettek volna, akik a gyilkosságtól sem riadnak vissza. A diáklány ügyében kutakodó Banks sem számolhat be sikerről: a szóba jövő gyanúsítottak sorra tisztázzák magukat, ráadásul a lány halála után egy héttel újabb gyilkosság történik az óvárosi sikátorok útvesztőjében...
Ám az Annie vezette nyomozásban beálló váratlan fejlemény, egy felbecsülhetetlen értékű információ hirtelen teljesen más irányba viszi a nyomozást - mégpedig egyenesen Banks felé. Vajon a két ügy összefonódása véletlen egybeesés lenne?
Peter Robinson magyarul először megjelenő kötete, amelyben két szövevényes és meglepő fordulatokban gazdag gyilkossági nyomozást követhetünk végig lépésről lépésre, már világszerte nagy sikert aratott.