Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról jellemzők

A könyv szerzője 1950-től 1981-ig, nyugdíjba vonulásáig folyamatosan a vendéglátás különböző területein dolgozott.
Az első magyar ételgyárban konyhai munkásként kezdte, és a Taverna Vendéglátó Vállalat vezérigazgatói beosztásában töltött 14 évi munka után ment nyugdíjba. Közben a munka mellett tanult, gyűjtötte a szakmai ismereteket, hogy egyszer majd. Ez az idő nyugdíjba vonulása után következett be, amikor felkérték, hogy technikumi tanulók részére írjon egy tankönyvet - 1984-ben. Ettől kezdve máig ez a szórakozása, hobbija és munkája. Aztán jöttek a könyvek egymás után: az Éttermi láncolatoktól a Gasztronómiai lexikonon át egyéb gasztronómiai és néprajzi könyvekig.
Könyvünk, az Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról, amelyet 91 évesen, dialíziskezelés mellett írt, már huszadik lesz a sorban. Ez a könyv a betegek életmódjáról, a részükre ajánlott élelmiszerekről, az ételkészítési technológiáról, a zöldfűszerek használatáról szól, és 200 kímélő étel receptjét tartalmazza.
Szigeti Andor nefrológus orvosoktól, magas képzettséggel rendelkező szaknővérektől és saját egyéves tapasztalataiból tanulta a könyvben leírtakat. A zöldfűszerek használatáról szóló javaslatok és az ételek leírása hosszú évek gyűjtőmunkájának eredménye.
A szerzőnek és a kiadónak az volt a célja, hogy felhívja a betegek figyelmét arra a fontos tényre, hogy a dializálás és az előírt gyógyszerek szedése mellett van még egy harmadik lehetőség is: a szakszerű, de ugyanakkor változatos és élvezetet nyújtó táplálkozás, amely jelentősen megkönnyítheti a vesebetegek számára állapotuk elviselését.