Együtt könnyebb a programozás: C# (CD melléklettel) jellemzők

A könyv 10 papírra nyomtatott és 4 elektronikus fejezetből épül fel, melyek a CD-mellékleten kaptak helyet. Az első 9 fejezet egyszerű példák segítségével ismerteti meg az Olvasót a C# nyelv alapjaival. Terjedelmi korlátozások miatt messze nem törekedtünk a teljességre, azonban egy erős alapot igyekszünk adni a C# fejlesztésekhez. Mivel itt elsősorban magára a nyelvre koncentráltunk, a példaprogramok kizárólag szöveges felhasználói felülettel rendelkező konzolalkalmazások (Console Application).
A 10. fejezet, miután bemutatta a Visual C# Express Edition eszköz használatát, grafikus felületű programok (Windows Forms Application) készítéséhez nyújt segítséget. Először a C# nyelv alapjainak gyakorlását segíti példaprogramokkal, majd pedig kitér a menüs, grafikát megjelenítő alkalmazások készítésére, valamint a fájlok kezelésére.
Az elektronikus formában rendelkezésre álló 11. fejezet különböző matematikai algoritmusok C# nyelvű megvalósításaival ismerteti meg az Olvasót. Az elektronikus függelék pedig sok hasznos összefoglaló táblázatot, leírást tartalmaz.
A CD-lemezen a könyv példaprogramjai és az elektronikus fejezetek mellett helyet kapott a tanultak felmérését és értékelését végző teszt­program. A könyv példáin kívül további gyakorló feladatok kiírását és megoldását is megtalálhatjuk itt. Külön kiemeljük a 10. fejezet speciális, óravázlatokra bontott feldolgozását, mely gyakorlati alapját képezheti a C# nyelv tanórákon történő oktatásának.