Elátkozott 11 jellemzők

Hollandia-Magyarország 8-1.
2013 őszén történelmi vereséget szenvedett a labdarúgó-válo­gatott, Hollandiától, ami valóságos sokként érte a játékosokat, a szakmát ésa közönséget.
Bezárult a kör, a magyar fut­ball ismét zsákutcába jutott. Minden Mexikóban kezdődött, 1986-ban, amikor Détáriék hat gólt kaptak a szovjetektől. Ez volt az első pofon, melyből nem tudott felállni a magyar labdarúgás.
Aztán jött sorban a többi...
A mexikói világbajnokság óta tizennégyszer lett volna alkalma a magyar válogatottnak arra, hogy kijusson végre egy nemzetközi tornára. Egyszer sem sikerült.
Amikor a legközelebb kerültünk hozzá, két meccsen tizenkét gólt kaptunk. Legutóbb pedig nyolcat, ami szó szerint lenullázta a magyar futballt.
Azóta újra napirendre került a kérdés: az egykor világszínvonalú labdarúgásunknak végleg befellegzett?
Ez a könyv az elmúlt három évtizedet veszi górcső alá, hogy kiderüljön, mi vezetett a sorozatos bukásokhoz, és miért nem képes azóta sem felállni a padlóról a legnépszerűbb és legjobban támogatott sportág.
A több hónapos kutatómunkát az egykori szövetségi kapitányok, játékosok és vezetők megdöbbentően őszinte visszaemlékezései teszik teljessé, ők végre kendőzetlenül mesélnek arról, miért elátkozott a nemzeti tizenegy.