Elixír-szakácskönyv a fehérjék és szénhidrátok szétválasztásával jellemzők

A könyvben közölt receptek megfelelnek az úgynevezett szétválasztó étkezés elveinek. Szervezetünk akkor tudja leghatékonyabban feldolgozni a táplálékot, ha az vagy fehérje, vagy szénhidrát jellegű, mert egészen másfajta emésztőnedvek szükségesek lebontásukhoz.
Ha a szétválasztó étkezés elvét tartósan követjük, akkor energikusabbak leszünk, könnyebben méregtelenít a szervezetünk, nem halmoz fel felesleges zsírokat, így rövid idő alatt beáll optimális testsúlyunk.
A könyvben - a recepteken kívül - sok hasznos információ található a legfontosabb fűszerekről, zöldségfélékről, gabonákról, italokról. Jól használható táblázatok mutatják be az egyes ételek rost-, fehérje-, zsír-, szénhidrát és kalóriatartalmát.